Početna - IZDVOJENO - Poticaji za priključenje građevina na sanitarnu mrežu, Opatija
opatija
web

Poticaji za priključenje građevina na sanitarnu mrežu, Opatija

Nedavno je stupila na snagu odluka o poticanju priključivanja građevina na komunalne vodne građevine za odvodnju na području Grada Opatije, u kojoj se među ostalim reguliraju  poticajima namijenjeni građanima za priključenje na sanitarnu mrežu.

Ukupno je predviđeno 600.000 kuna za poticaje ove vrste.

Konkretno, Grad potiče priključivanje građevina na sanitarnu mrežu, kako je pojasnio Miljenko Ujcic, pročelnik resornog odjela gradske uprave, s osnovnim  ciljem  da se, nakon što su uložena znatna sredstva u izgradnju sanitarne kanalizacije na području Opatije, sada potakne što veći broj korisnika na podnošenje zahtjeva za priključivanje građevina na ovaj sustav.

Grad će priznati dio troškova priključenja u visini od 20 posto vrijednosti radova, a maksimalno do 10.000 kuna.  Ukoliko radove na priključenju obavlja tvrtka Liburnijske vode, tada će biti moguća i obročna beskamatna otplata izvedbe priključenja na rok od 12 mjeseci i ako se priključak izvodi u vremenu od dana stupanja na snagu ove odluke do 30. lipnja 2016.

Za korisnike koji se mogu priključiti na sustav javne odvodnje jedino izgradnjom crpne stanice i tlačnog voda, Grad će sudjelovati u dijelu troškova u visini od 50 posto nabavne cijene opreme crpne stanice, ako dobavu i izgradnju obavlja ovo komunalno društvo ili njegov ugovaratelj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...