Početna - IZDVOJENO - Potpisan je ugovor o suradnji na organizaiji europskih sveučilišnih igara, Rijeka
web

Potpisan je ugovor o suradnji na organizaiji europskih sveučilišnih igara, Rijeka

Grad Rijeka, uz grad Zagreb, u lipnju 2016. godine bit će domaćin Europskih sveučilišnih igara koje će okupiti preko 5000 studenata sportaša iz svih krajeva Europe. Tim povodom u prostorijama Grada održano je svečano potpisivanje ugovora o suradnji u vezi pripreme, provedbe i organizacije igara između Grada Rijeke i organizatora Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016.

 Službenim potpisivanjem ugovora koji je u ime Grada Rijeke potpisao gradonačelnik Vojko Obersnel, a u ime organizatora Zrinko Čustonja, predsjednik Udruge Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016.  postavljeni su temelji koji će osigurati uspješnu pripremu i provedbu Europskih sveučilišnih igara 2016., koje će se održati na brojnim sportskim borilištima u Rijeci i Zagrebu kroz 14 dana natjecanja.

“Izuzetno mi je drago što je Rijeka, uz Zagreb, odabrana za domaćina Europskih sveučilišnih igara koje će okupiti čak 5000 studenata sportaša. Naime, prije više od deset godina Grad Rijeka je odlukom da prostor bivše vojarne na Trsatu prepusti Sveučilištu kako bi se tamo izgradio studentski kampus omogućio daljnji razvoj sveučilišta pa tako i razvoj Rijeke kao prepoznatljive studentske sredine. Isto tako, u posljednjih desetak godina znatna su sredstva uložena i u izgradnju sportske infrastrukture poput novih bazena na Kantridi, dvorane na Zametu ili pak Atletske dvorane. U tijeku je i izgradnja nogometnih stadiona na Rujevici, izgradnja atletske staze i atletskih poligona na Trsatu, ali i priprema za izgradnju novog stadiona na Kantridi. Grad Rijeka snažno podupire razvoj sveučilišta i sporta u Rijeci, a domaćinstvo Europskih sveučilišnih igara poticaj je za nove investicije,” izjavio je ovom prigodom riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dodavši kako će dolazak tisuća studenata i njihovih timova ali i navijača zasigurno doprinijeti i daljnjem razvoju turizma u Rijeci, ali i omogućiti dodatnu zaradu poduzetnicima raznih profila.

 Svečanom potpisivanju ugovora uz same potpisnike prisustvovali su i Pero Lučin, rektor Sveučilišta u Rijeci te Samir Barać, predsjednik zajednice sportskih udruga grada Rijeke. Grad Rijeka kao i riječko Sveučilište već su započeli s brojnim radnjama pripreme povodom održavanja Igara, stoga je stavljanje potpisa na ugovor formalno potvrđivanje dosadašnje uspješne suradnje.

Veliko mi je zadovoljstvo što Grad Rijeka i Sveučilište u Rijeci ponovno surađuju na jednom partnerskom projektu, ovog puta na organizaciji Europskih sveučilišnih igara, koje su puno više od sportskih igara, budući da na ovaj način zajednički doprinosimo u predstavljanju Rijeke kao ishodišta intelektualnog i kreativnog kapitala. Vjerujem da će Europske sveučilišne igre pridonijeti daljnjem razvoju Rijeke, a potom i boljem životu svih njenih građana – napomenuo je rektor riječkog Sveučilišta Pero Lučin.

Europske sveučilišne igre Zagreb- Rijeka 2016. po svojoj brojnosti natjecatelja te značaju predstavljat će najznačajnije sportsko događanje u novijoj povijesti Republike Hrvatske, a osim samog sportskog natjecanja želja je organizatora te samih gradova domaćina da Igre ostave bogato naslijeđe svim studentima te hrvatskim građanima.

Izuzetna mi je čast biti u Rijeci, posebice što se radi o potpisu prvog ugovora s jednim od naša tri glavna partnera, gradovima Rijekom i Zagrebom te Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta. To na najbolji način pokazuje pouzdanost, ozbiljnost i stabilnost Grada Rijeke u ovom projektu, što nam sve omogućuje da, surađujući s Rijekom na organizaciji Europskih sveučilišnih igara, nailazimo na najmanje izazove. Sljedeće godine u ljeto Rijeka i Zagreb će, osim turistima, vrvjeti i mladim ljudima, koji će imati priliku upoznati najljepši mediteranski i kontinentalni dio Hrvatske – istaknuo  je Zrinko Čustonja, predstavnik organizatora Igara.

 Također, događaju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Rijeke Marko Filipović, v.d. pročelnika Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović, prorektorica za studije i studente Sveučilišta u Rijeci Snježana Prijić Samaržija, zamjenik predsjednika Udruge Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. Haris Pavletić, glavni tajnik Europskih sveučilišnih igara Zagreb-Rijeka 2016. Marko Žunić i dopredsjednik Udruge Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016. Gordan Kožulj.

Potpisivanjem ugovora o suradnji na još je jedan način pokazana ozbiljnost i spremnost Grada Rijeke na domaćinstvo Igara. Ovom je prigodom najavljen i niz aktivnosti koje će se u narednih godinu dana održavati na riječkom području, a poslužit će svojevrsnom „zagrijavanju“ za  same Igre.

 

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...