Početna - GOSPODARSTVO - Potpisan ugovor za čvor Trinajstići, a Miklavija postaje strateški državni projekt

Potpisan ugovor za čvor Trinajstići, a Miklavija postaje strateški državni projekt

Ugovor za izgradnju čvora Trinajstići na riječkoj zaobilaznici(A7), vrijedan 41,7 milijuna kuna(s PDV-om), potpisali su u Matuljima Boris Huzjan, predsjednik uprave Hrvatskih autocesta(HAC) i Josip Purić, predsjednik uprave GP Krk, odabranog izvođača radova. Potpisivanju ugovora prisustvovali su Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture, Nada Milošević pročelnica Upravnog odjela za pomorsko dobro, promet i veze Primorsko-goranske župaije, Matej Mostarac, gradonačelnik Grada Kastva te Mario Ćiković, načelnik Općine Matulji.
Početak gradnje planiran je do konca ovog mjeseca, a rok za završetak radova je godinu i pol dana. Čvor Trinajstići bit će izgrađen na poziciji na kojoj je završavala riječka zaobilaznica, prije izgradnje dionice od Trinajstića, na području Općine Matulji, do Rupe, odnosno dvjestotinjak metara prije sadašnjeg tunela Jušići, gledano iz smjera Rijeke prema Rupi. Izgradnjom čvora, naglasio je ministar Butković, bit će osigurano bolje povezivanje Matulja, Kastva i okolice na Riječku obilaznicu, kao i na mrežu autocesta.
“Poduzetnička zona Miklavija, kao pozadinska zona kontejnerskog terminala na Zagrebačkoj obali, za koji će kroz nekoliko dana biti otvorene ponude koncesionara, bit će proglašena strateškim državnim projektom, kao dio cjeline s kontejnerskim terminalom i riječkom lukom. To će daljnje ubrzati razvoj poduzetništva u Općini Matulji i Primorsko-goranskoj županiji”, rekao je Butković.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Jedna osoba ozlijeđena prilikom prometne nesreće na staroj cesti preko Učke!

Zbog izlijetanja kamiona na županijskoj cesti Vela Učka – Poklon, ova je cesta trenutno zatvorena za sav promet! Prema prvim ...