Početna - GOSPODARSTVO - Potpisan Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Centar za inovacije u turizmu – HUBBAZIA

Potpisan Ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Centar za inovacije u turizmu – HUBBAZIA

Projekt će uroditi otvaranjem moderno uređenog prostora – opatijskog start upa koji će biti smješten u Vili Antonio te će postati centar kreativnosti i poduzetničkih inovacija. 

Zamjenik gradonačelnika Opatije, Emil Priskić i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak potpisali su u Zagrebu Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za Projekt uspostave poduzetničkog inkubatora HUBBAZIA – centra za inovacije u turizmu kroz Europski fond za regionalni razvoj unutar Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ sukladno natječaju „Sustav start-up inkubatora na području Urbane aglomeracije Rijeka“. Projekt će uroditi otvaranjem moderno uređenog prostora – opatijskog start upa koji će biti smješten u Vili Antonio te će postati centar kreativnosti i poduzetničkih inovacija. 

Ukupni prihvatljivi izdaci projekta iznose 2.242.385,25 kuna. Gradu će biti dodijeljena bespovratna sredstva u iznosu od 1.874.634,07 kn što predstavlja 83,6 % prihvatljivih troškova. Grad Opatija će preostala sredstva u iznosu od 367.751,00 kuna osigurati Proračunom za iduću godinu. Sukladno planu to su sredstva dovoljna za trogodišnje trajanje projekta, no plan je da on postane samoodrživ.

– Od Hubbazie očekujemo da će pozicionirati Opatiju na karti kreativnosti, inovacija i novih tehnologija, omogućiti mladima razvoj poslovnih ideja, stvoriti nove poduzetnike. Važan nam je partner i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu koji će svojim studentima ponuditi angažman u start up inkubatoru, tako će oni moći nadograditi svoje znanje stečeno na nastavi te razraditi vlastite poduzetničke ideje. Vjerujem u mlade ljude jer njima pripada budućnost, a isto tako smatram da će se u vremenu od tri godine pokazati na koji način opatijski poduzetnički start up centar može nastaviti djelovati i da je to tek početak dobre, svježe priče, naglasio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić prilikom potpisivanja Ugovora.

Kroz poduzetnički centar HUBBAZIA profesionalni mentori snažit će mlade, start-up poduzetnike, postojeće poduzetnike i sve fizičke osobe koje imaju namjeru pokrenuti vlastiti posao i time doprinijeti inovativnim rješenjima u jednoj od najznačajnijih gospodarskih grana Republike Hrvatske – turizmu, koja je povijesno vezana upravo uz Opatiju. Na raspolaganju će im biti uređen i opremljen suteren Vile Antonio na površini od 142 četvorna metra u kojem će moći razmjenjivati iskustva i znanja. Edukacije će se provoditi kroz 5 programskih ciklusa, 15 poduzetničkih ćakula i 5 demo day događaja. Polaznic će učiti o izradi financijskog plana, definiranju cijena, troškova i sl., izradi marketinške strategije i plana, odabiru kanala promocije i prodaje, izradi brenda i vizualnog identiteta te izradi poslovnog plana, investicijskih planova i strategija. Ujedno na raspolaganju će im biti stručnjaci koji će im kontinuirano pružati savjete o svemu što je potrebno znati prije pokretanja vlastita posla. Bit će zaposlen i jedan profesionalan voditelj projekta koji će im svakodnevno biti dostupan.

Radovi na uređenju reprezentativnog prostora u Villi Antonio krenut će na proljeće, a i programi će zaživjeti u prvoj polovici iduće 2021. godine.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...