Početna - IZDVOJENO - Povelja za Naj -akciju 2020. virtualnoj Bajkaonici DND-a Opatija

Povelja za Naj -akciju 2020. virtualnoj Bajkaonici DND-a Opatija

Održano je virtualno svečano savjetovanje i proglašenje gradova/općina-prijatelja djece i Naj-akcije u 2020. godini u organizaciji Saveza DND Hrvatske i Središnjeg koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine prijatelji djece“.

Savjetovanje je bilo u znaku 70- og rođendana Saveza DND-a HrvatskeDjeca Društva „Naša djeca“ Opatija uključena u donošenje novih važnih dokumenata o djeci i dječjim pravima u Europi imala su priliku predstaviti novu europsku strategiju za djecu, govoriti o ulozi djece iz Dječjih vijeća i NEF-a Hrvatske u izradi strategije i konzultacijama s odraslima. Sudjelovala su Petra Deranja, članica Dječjeg vijeća Eurochild organizacije, Jan Galić, član Savjetodavnog odbora za dječju participaciju Ureda UNICEF-a, Vito Juričić, dječji gradonačelnik DGV-a Opatija, Antonio Šipušić, član 1. saziva NEF-a Hrvatske i Sanja Škorić, tajnica Društva “Naša djeca” Opatija i dopredsjednica Saveza DND-a Hrvatske. U svečanom dijelu savjetovanja proglašeni su novi gradovi i općine prijatelji djece: Bale, Novska i Strahoninec.

Središnji koordinacijski odbor akcije „Gradovi općine prijatelji djece“ dodijelilo je Društvu „Naša djeca“ Opatija i Gradu Opatiji Povelju za Naj-akciju 2020. godine za program virtualnih Bajkaonica DND-a Opatija. Virtualne Bajkaonice sastojale su se od 4 ciklusa priča koje su se objavljivale na Facebook stranici DND -a Opatija. Sveukupno je održano 80-ak virtualnih Bajkaonica Društva “Naša djeca” Opatija s više od 10 000 pregleda. Povelja je najveća nagrada koja se dodjeljuje za inovativne programe s djecom i za djecu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

U Sloveniju će se u nekim slučajevima smjeti i bez PCR testa

Prema novoj uredbi slovenske vlade neke kategorije putnika neće morati po dolasku na granicu predočiti negativni PCR test, a za ...