Početna - IZDVOJENO - Požari na Srdočima i Kastvu, gorjeli kontejneri
Požar

Požari na Srdočima i Kastvu, gorjeli kontejneri

Tijekom jučerašnjeg dana zabilježeni su požari dva plastična kontejnera na području Kastva te tri plastična kontejnera na području Srdoča u Rijeci. Požar kontejnera na području Srdoča zahvatio je i vozilo VW caddy, parkirano u neposrednoj blizini, uslijed čega su nastala oštećenja plastike, pokazivača smjera i svjetala na vozilu. Isto tako, u ovom požaru djelomično je oštećen metalni kontejner za prikupljanje odjeće i odjeća u njemu. Plastični kontejneri, i na Kastvu i na Srdočima izgorjeli su u potpunosti. Požare su ugasili vatrogasci JVP Rijeka. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Materijalna šteta je oko 7.600 kuna za koliko je oštećena tvrtka iz Rijeke u čijem su vlasništvu kontejneri, dok je oštećeno vozilo u vlasništvu zagrebačke leasing kuće, a šteta će biti utvrđena naknadno.

U cilju smanjenja materijalne štete i eventualnog stradavanja ljudi, i ovom prilikom apeliramo na sve građane da u plastične kontejnere ne odlažu pepeo, žar, zapaljive tekućine, neugašene opuške ili druge stvari koje pogoduju nastanku i širenju požara. Sve zapaljive materijale potrebno je prethodno ugasiti i provjeriti da li ima ostataka koji bi mogli pogodovati nastanku požara te ih ukoliko postoji mogućnost odlagati na za to predviđenim mjestima ili na mjestima gdje neće izazvati požar.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...