Početna - IZDVOJENO - Poznati španjolski ulični umjetnik oslikao tri lokacije u Rijeci
spanjolski-umjetnik

Poznati španjolski ulični umjetnik oslikao tri lokacije u Rijeci

U sklopu projekta Spajalica u Rijeci je koncem listopada gostovao španjolski ulični umjetnik koji djeluje pod pseudonimom Pejac. Kao gost umjetničke rezidencije Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, španjolski je umjetnik nakon dva tjedna boravka u Rijeci, odabrao tri lokacije za izvođenje intervencija u prostoru, ostavivši iza sebe dojmljive radove.

Rad pod nazivom “Brain Drain” nastao je u kanalu Rječine i prikazuje meduzu s ljudskim mozgom umjesto klobuka. Crtež je napravljen uz ispust otpadnih voda čime umjetnik napućuje kako se razum današnjice napaja negativnostima čime postaje otrovniji i od same meduze.

Nasuprot “Brain Drain” crteža, Pejac je iscrtao rad pod nazivom “Ashes To Ashes” koji prikazuje jelena koji se naginje nad vodu. Umjetnikova je nakana komentirati lov te upozoriti kako je čovjek doveo životinjske vrste do ruba izumiranja.

Na zgradi Energane bivše Tvornice papira Pejac je preciznim izbijanjem komada stakla s ostakljenog pročelja stvorio iluziju prizora ptica u letu kojima suprotstavlja siluetu dječaka koji ih gađa praćkom. Rad imena „Kamuflaža“ u konačnici prikazuje „ptice“ koje su pritajene, kamuflirane uz ostala oštećenja na prozorima. Španjolski ulični umjetnik je objasnio kako rad apelira na očuvanje ptičje vrste od izumiranja.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...