Početna - IZDVOJENO - Predsjednica posjetila ratnu luku Loru
predsjednica
web

Predsjednica posjetila ratnu luku Loru

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Republike Hrvatske, u četvrtak je prvi put posjetila ratnu luku Lora u Splitu, odavši počast mornarima tijekom svečanog postrojavanja.

Tom prilikom izrazila je zadovoljstvo spremnošću Hrvatske mornarice, ne krijući ponos što će se posada broda “Andrija Mohorovičić” 1. kolovoza pridružiti operaciji “Triton” u spašavanju migranata na Mediteranu. Naglasila je da su, usprkos krizi i činjenici da se u Oružane snage ne može ulagati koliko bi htjeli, krenuli projekti nabave novih ophodnih obalnih brodova i modernizacije radarskih sustava, piše 24 sata.

Pozdravila je i odluku hrvatske Vlade koja je poručila da neće prihvatiti političke optužnice iz BiH, a komentirala je i odnose Hrvatske i Srbije.

– Od samoga početka zalažem se za ubrzano rješavanje otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije. Još 1600 ljudi ne zna gdje su njihovi najmiliji, nemaju svoj mir ni mjesto na kojem će im se pokloniti. Dobar znak u tom smjeru svakako je prepuštanje ratnog veterana Veljka Marića hrvatskom pravosuđu – rekla je predsjednica Grabar Kitarović koja je na pitanje o eventualnom pomilovanju Veljka Marića kazala kako je na njemu da podnese zahtjev, donosi 24 sata.

 – Ukoliko se to dogodi, njegov zahtjev će proći sve instance uključujući i Ministarstvo pravosuđa i naravno, Povjerenstvo za pomilovanje – kazala je predsjednica Grabar Kitarović koja će tijekom popodneva posjetiti i brod ratne mornarice NR Kine “Lin Yi”.
Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...