Početna - IZDVOJENO - Predsjednica: Sve dok ima nade, mi nastavljamo potragu
kolinda_822776S1
web

Predsjednica: Sve dok ima nade, mi nastavljamo potragu

Kolinda Grabar Kitarović obratila se javnosti iz svog privremenog Ureda predsjednice u Splitu, u povodu vijesti oko sudbine Tomislava Salopeka.

Izrazila je duboku sućut obitelji zbog  neizvjesnosti u kojoj se sada nalaze. Obećala je da će nastaviti potragu za njim dok god postoji jedan tračak nade da je Tomislav živ. Upravo iz tog razloga, zbog mogućnosti da nade još ima, zamolila sve da se u svojim javnim istupima ponašaju odgovorno. Također, zahvalila je svim institucijama, službama i prijateljskim državama koje im pomažu na slučaju. Zahvalila se i Mešihatu Islamske zajednice u Hrvatskoj zbog njihova javnog apela i isticanja kako ovo što se događa nije u duhu islamskih vrijednosti.

– Ova nedjela nemaju veze s plemenitim učenjem islama. Hrvatska je bila i bit će primjer suživota i tolerancije sa svim vjerskim zajednicama, pa tako i sa islamom – kazala je predsjednica zamolivši sve da se suzdrže objavljivanja fotografija koje kruže internetom iz poštovanja prema njemu kao ocu, suprugu i sinu.

– Sačuvajmo njegovo dostojanstvo i dostojanstvo njegove obitelji. Jer ne samo da bismo narušili njegovo ljudsko dostojanstvo već bismo i dalje promicali propagandu takozvane Islamske države. Nastavljamo raditi dalje i još jednom molim za odgovorno ponašanje svih – zaključila je predsjednica Grabar Kitarović.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...