Početna - IZDVOJENO - Predstavit ćemo kandidata koji će pobijediti Ivu Josipovića
HSPAS

Predstavit ćemo kandidata koji će pobijediti Ivu Josipovića

Aktualna vlast u Hrvatskoj nema sluha za probleme države i njenih građana. Žele da radi Domovinskog rata hodamo pognute glave, a zapravo nemao radi čega jer smo branili svoje, rekla je predsjednica HSP dr. Ante Starčević i europarlamentarka Ruža Tomašić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Vukovaru.

Podrška Stožeru

Istaknula je i da je u Vukovar došla i kako bi izrazila svoju i stranačku potporu za prikupljenih 650.000 potpisa kojima se traži raspisivanje referenduma o dvojezičnosti.

Poručila je i da rat u Hrvatskoj još uvijek nije završio, a nije jer se i dalje traže nestali, nisu vraćene dragocjenosti, procesuirani svi zločinci. Tomašić također naglašava kako u hrvatskom Saboru imamo tri predstavnika SDSS-a, 30-ak posto u Vladi su Srbi, u Saboru se govori srpski. Nedavno je na prijedlog Milorada Pupovca u Saboru odana počast za sve stradale u Vukovaru. Tako je održana je počast i poginulim četnicima, rekla je Tomašić.

– Nitko ne mrzi Srbe ali i postavljam pitanje što su učinili da bi ih se nagradilo s dvojezičnosti.
Glavni tajnik HSPAS Pero Ćorić ponovio je još jednom da je ova stranka postala najjača pravaška stranka u Hrvatskoj koja je do sada puno učinila. Najavio je aktivnosti za europarlamentarne, predsjedničke i parlamentarne izbore u Hrvatskoj.

Novi članovi

”Cilj nam je smijeniti Ivu Josipovića i Vladu Zorana Milanovića. Iznjedrit ćemo kandidata koji će moći pobijediti Josipovića. Ne želimo za sada govoriti dali se radi o muškoj ili ženskoj osobi.”, izjavio je Pero Ćorić, glavni tajnik Stranke.

Zamjenik predsjednice HSPAS Ivan Tepeš podsjetio je da krajem godine dolazi do rehabilitacije četničkog vojvode Draže Mihailovića što je najoštrije osudio. Zatražio je radi toga i hitnu reakciju čelnika države, a prije svega predsjednika Josipovića, premijera Milanovića i ministrice Vesne Pusić. Na konferenciji za novinare predstavljeno je i desetak novih članova stranke među kojima je i nekoliko viđenijih članova Stožera za obranu hrvatskog Vukovara. Drago Adžaga, idejni začetnik Stožera koji je nedavno i napustio, postat će predsjednik stranačkog Odbora za branitelje.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...