Početna - IZDVOJENO - Predstavljanje likovno-literarnog natječaja „Slikom i riječju o konvenciji UN-a o pravima djeteta“ i obilježavanje Međunarodnog dana ružičastih majica
dnd nasa djeca
foto: dnd nasa djeca

Predstavljanje likovno-literarnog natječaja „Slikom i riječju o konvenciji UN-a o pravima djeteta“ i obilježavanje Međunarodnog dana ružičastih majica

U prostorijama Društva “Naša djeca” Opatija 22. veljače 2016. godine održana je konferencija za medije čija je tema bila predstavljanje likovno literarnog natječaja “Slikom i rjiečju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta” i obilježavanje Međunarodnog dana ružičastih majica. Na konferenciji su sudjelovale predstavnice Društva “Naša djeca” Opatija: Sanja Škorić, Vanja Kusturin Zukić i Anja Turkalj.

Društvo „Naša djeca“ Opatija uz financijsku potporu Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta provodi projekt „Zajedno za dječja prava“  čiji je cilj sustavna promocija i edukacija djece i odraslih o dječjim pravima, Konvenciji UN-a o pravima djece te širenje ideje mira i kulture nenasilja i ostvarivanje tih vrijednosti u lokalnoj sredini.

Jedna od aktivnosti projekta „Zajedno za dječja prava“ je i likovno – literarni natječaj „Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta“. Natječaj traje do 15. ožujka 2016. godine, a pojedinačne ili grupne radove mogu prijaviti djeca od 5 do 15 godina s područja Opatije, Lovrana i Mošćeničke Drage. Cilj likovno – literarnog natječaja „Slikom i riječju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta“ je potaknuti djecu na slobodno, spontano i originalno izražavanje njihova  mišljenja te kreativno izražavanje onoga što misle, vide i osjećaju, saznati koliko djeca poznaju i što znaju o Konvenciji UN-a o pravima djeteta te im omogućiti aktivno sudjelovanje u obiteljskom, školskom i društvenom životu u zajednici i osvijestiti odrasle o važnosti dječjeg mišljenja prilikom donošenja odluka u korist djece. Po završetku natječaja biti će odabrani i nagrađeni najbolji radovi te će biti postavljena izložba pristiglih radova. Pravila i prijavnica na natječaj mogu se naći na web stranicama Društva „Naša djeca“ Opatija.

U sklopu projekta „Zajedno za dječja prava“ Društvo „Naša djeca“ Opatija, u srijedu, 24. veljače 2016. godine obilježit će Dan ružičastih majica. Aktivnosti će se provesti u suradnji s PP Opatija u Osnovnoj školi „R. K. Jeretov“ Opatija i u Osnovnoj školi Viktora Cara Emina Lovran, u vremenu od 9,00 do 11,00 sati.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...