Početna - IZDVOJENO - Predstavljena nova uprava Opatije 21
brnecic-stok-dujmic

Predstavljena nova uprava Opatije 21

Na  konferencije za medije održanoj u petak,a na kojoj su bili nazočni gradonačelnik Ivo Dujmić, koji je i predsjednik Skupštine „Opatija 21“ d.o.o., predsjednik Nadzornog odbora „Opatija 21“ Vladimir Brnečići novi direktor „Opatije 21“ Igor Štok, predstavljen je novi program rada uprave Opatije 21 i novi direktor na čelu ove tvrtke Igor Štok, koji će preuzeti realizaciju novih zadaća.   Igor Štok će ovu funkciju službeno preuzeti 1. kolovoza od dosadašnjeg direktora Mladena Sinožića, koji ostaje u tvrtci kao voditelj novih projekata. Igor Štok godinama je radio u sektoru upravljanja parkinzima gradskih komunalnih tvrtki Grada Rijeke.

Gradonačelnik Dujmić na današnjem predstavljanju nove uprave i novih planova budućeg djelovanja tvrtke Opatije 21. rekao je da je Grad Opatija zadnjih godina u vrhu ljestvice transparentnosti u zemlji i da je u skladu s time danas upoznao javnost s promjenama i razlozima za njih na čelu ove tvrtke, o čemu je jučer donesena odluka. Definirane su zadaće koje su pred Opatijom 21. u narednom periodu: osim preuzimanja upravljanja parkinzima na javnim površinama, ova će tvrtka realizirati i gradnju garaže na Gorovu te pokrenuti planiranje gradnje garaže na Črnikovici.

Opatija 21 preuzet će upravljanje parkinzima na javnim opatijskim površinama kada istekne ugovor s koncesionarom koji trenutno upravlja parkinzima. Ugovor istječe početkom ožujka 2018.  pa je u Opatiji 21. već  započela priprema aktivnosti i planiranje, ne bi li sve bilo spremno da se prijelaz u smislu upravljanja gradskim parkinzima s privatnog koncesionara na gradsku tvrtku odvije glatko i bez problema za korisnike.

Uz to, mora osigurati da parking za sve posjetitelje bude besplatan vikendima tijekom zimske sezone, kako bi se potaknulo što više posjetitelja da posjete Opatiju i izvan sezone, kada se organiziraju brojna događanja. Za žitelje grada, pak, osigurat će se besplatni parking u trajanju od 1 sata dnevno.

Osim ovih taksativno navedenih konkretnih zadaća, postoji i niz drugih što se planiraju u Opatiji 21 a koje bi trebale uvesti reda u upravljanje javnim parkinzima te osigurati fleksibilniju situaciju za domaće stanovništvo, ali i olakšati gospodarstvenicima.

U tom kontekstu gradonačelnik je spomenuo planirano uređenje parkirnog prostora u Iki za  autobuse koji dovode turiste u grad.

Gradonačelnik Dujmić na konferenciji je demantirao navode koji su se pojavili u javnosti oko navodnog postojanja menadžerskog ugovora novom direktoru, kojim mu se osigurava visoka plaća i ostale beneficije.

„Nema nikakvog menadžerskog ugovora novom direktoru, nema nikakve duple plaće, ni službenog automobila 24h dnevno“  – kazao je Dujmić.

Osim toga, naveo je i da on kao gradonačelnik nije ni u kakvom osobnom  sukobu sa sadašnjim koncesionarom gradskih parkinga, već da kao gradonačelnik zastupa Grad i njegove građane. Činjenica je da je Grad do sada svaki put kad bi se vikendom ukinulo plaćanje parkinga zbog manifestacija, zato morao obeštećivati koncesionara. Grad je spreman obešteti koncesionara, ali samo onoliko koliko  pokažu njegove poslovne knjige, no koncesionar je tražio duplu cijenu i zato se vodi sudski postupak.  Figurativni primjer svega, jest primjer malog parkinga ispred zgrade  Thalassotherapije za koji Grad godišnje koncesionaru plaća  300.000 kuna za parkirna mjesta koja su određena kao besplatna  za pacijente“ naveo je Dujmić.

Stoga je odluka da gradska tvrtka upravlja javnim parkinzima kada koncesionaru istekne ugovor poslovno i financijski opravdana, sumira gradonačelnik.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.