Početna - IZDVOJENO - Predstavnicima Socijalne samoposluge predana sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji “Trčim i pomažem”
Homo si tec zavrsno 1
web

Predstavnicima Socijalne samoposluge predana sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji “Trčim i pomažem”

U Salonu Grada Rijeke održano je završno događanje Festivala sporta i rekreacije “Homo si teć”, u sklopu kojeg su predstavnicima Socijalne samoposluge predana sredstva prikupljena u humanitarnoj akciji “Trčim i pomažem” te proglašeni autori najboljih fotografija prijavljenih na natječaj Foto si teć 2015.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zahvalio se svim sudionicima ovogodišnjeg festivala “Homo si teć” koji su kupovinom prigodnih majica odvojili 5 kuna za humanitarnu akciju, sudionicima natječaja Foto si teć, kao i svima koji su na bilo koji način sudjelovali u manifestaciji. Ovogodišnji Homo si teć bio je najmasovniji do sada, pa je tako u utrkama finalnog dana, koji je uključivao i najveću uličnu utrku u Hrvatskoj, sudjelovalo preko 13 tisuća rekreativaca i sportaša, a organizirane su i dvije nove atraktivne utrke, po Trsatskim stubama i Molo longu.

Predsjednik Riječkog sportskog saveza Samir Barać istaknuo je ponos svim pozitivnim učincima manifestacije Homo si teć, zahvalivši se svima koji su svojim sudjelovanjem pridonijeli popularizaciji sporta i rekreacije.

U sklopu humanitarne akcije “Trčim i pomažem” prikupljeno je 14.440,00 kn, koja će biti iskorištena za nabavu hrane i ostalih potrebnih namirnica. Ček na prikupljeni iznos u ime organizacijskog odbora festivala Homo si teć predstavnicama Socijalne samoposluge uručio je gradonačelnik Obersnel. Zahvalu Gradu Rijeci na organizaciji humanitarne akcije te svim građanima koji su kupovinom majice donirali sredstva za potrebite sugrađane uputila je Mladena Tadej.

Gradonačelnik Obersnel je najavio kako će se sljedeće godine nastojati više sredstava za samu organizaciju festivala osigurati putem sponzora, kako bi se i više sredstava od prodaje majica moglo izdvojiti u humanitarne svrhe.

Socijalna samoposluga Rijeka “Kruh sv. Elizabete”, projekt Franjevačkog svjetovnog reda, pomaže najugroženijem sloju građana Rijeke i okolice kroz različite volonterske sektore: nabava i dostava namirnica, podjela hrane, građevinski radovi, školske instrukcije i radionice za djecu korisnika i slično. Socijalna samoposluga djeluje od travnja 2011. na adresi Brajda 7, gdje im je Grad Rijeka ustupio prostor. Kako bi se najugroženijim sugrađanima jednom mjesečno osigurao paket hrane, organiziraju se kontinuirane akcije prikupljanja namirnica po trgovačkim centrima. Mjesečni broj korisnika varira od 700 do 1000. Od samih početaka Socijalna samoposluga “Kruh sv. Elizabete” je u potpunosti volonterski projekt kojeg građani mogu podržati donacijama hrane, svaki ponedjeljak od 16,30 do 18 sati na adresi Brajda 7, dok se budući volonteri mogu prijaviti putem Facebook stranica ili mobitela 097 6363946.

I ove godine u sklopu festivala sporta i rekreacije “Homo si teć” organiziran je natječaj za najbolje fotografije “Foto si teć 2015.”. Na natječaj je pristiglo 247 fotografija, a stručni žiri na čelu s predsjednikom Fotokluba Rijeka Borislavom Božićem odabrao je i nagradio najbolje.
“Posebno me raduje što su u fotonatječaju, kao i manifestaciji Homo si teć, sudjelovali građani svih generacija pa je najmlađi sudionik imao samo šest godina,” kazao je Božić.

Prvu nagradu i poklon-bon u vrijednosti od 900 kuna osvojio je Filip Gržinčić, drugu nagradu i poklon-bon od 600 kuna Zvonimir Tomac, a treću nagradu i poklon-bon od 300 kuna Gordana Kvajo.

Tri ravnopravne diplome dobili su Mirko Menalo, Miro Dežulović i Zdenko Vukelić, a  četiri ravnopravne pohvale Igor Popović, Mirna Bartolić, Zlatko Morić i Gordana Kvajo. Zahvalnice dobivaju najmlađi sudionici natječaja, Iva Tomak (6 godina), Lea Tomak (8 godina) i Luka Greblo (15 godina).

Najbolje fotografije bit će objavljene na mrežnim stranicama Riječkog sportskog savezaFoto kluba Rijeka.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...