Početna - IZDVOJENO - Prekršaji u prometu tijekom vikenda
policija-rotirka
ilustracija

Prekršaji u prometu tijekom vikenda

Tijekom proteklog vikenda, na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirano je počinjenje 290 prekršaja u prometu. Tako su 76 prekršaja zabilježena u kategoriji prekoračenja brzine, 51 prekršaj u vožnji bez sigurnosnog pojasa, zatim 35 prekršaja u kategoriji vožnje u alkoholiziranom stanju, dok je pet za vožnju bez zaštitne kacige.

Najveće prekoračenje brzine registrirano je u subotu, 1. listopada na autocesti Rijeka-Zagreb kod vijadukta Zečeve Drage na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h. Osobno vozilo marke „ Jeep Cherokee“ splitskih registarskih oznaka kretalo se brzinom od 185 km/h. Iz kategorije vožnje pod utjecajem alkohola izdvajamo 49-godišnjeg vozača osobnog vozila marke „ Kia Sefia“ koji je imao najveću koncentraciju kada je jučer pola sata nakon ponoći , na prometnici između mjesta Velike Drage i Brod Moravice izazvao prometnu nesreću pri koncentraciji alkohola od 2,85 g/kg. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće prijavljen je u skladu sa Zakonom o sigurnosti cestovnog prometa.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju prekršajno je sankcioniran jučer i 34-godišnji vozač osobnog vozila marke BMW. Njega je policija zatekla u 19.43 sati na autocesti Rijeka-Zagreb kod vijadukta Zečeve Drage gdje je upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,53 g/kg bez vozačke dozvole koja mu je istekla još u svibnju ove godine. Istoga dana, na području Tršća dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena, a 20-godišnji vozač koji je sudjelovao u nesreći upravljao je vozilom marke Seat Cordoba s koncentracijom alkohola od 2,11 g/kg.

U prekršaju u prometu je pak u subotu, 1. listopada na području Škurinja u Rijeci zatečen i 56-godišnji vozač mopeda marke Kimco koji je vozio prije stjecanja prava na upravljanje, a kod sebe nije imao nikakve osobne dokumente. Kao svi ostali počinitelji je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti cestovnog prometa, kao i prema Zakonu o osobnoj iskaznici.

Osim prekršaja, u prometu se tijekom vikenda dogodilo i 20 nesreća u kojima su dvije osobe teže, a pet lakše ozlijeđene. Kako bi se smanjio broj nesreća i ozlijeđenih, te općenito u cilju veće sigurnosti svih sudionika u prometu, i ovom prilikom pozivamo sve vozače u na odgovorno ponašanje u prometu.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...