Početna - AUTOMOTO - Prema njemačkom istraživanju Tunel Učka dobio crveno svjetlo
učka tunel
foto: wikipedija

Prema njemačkom istraživanju Tunel Učka dobio crveno svjetlo

Prema pisanju portala Index.hr, jedan od najuglednijih autoklubova u svijetu, njemački ADAC, proveo je istraživanje o sigurnosti tunela u Europi. Tunel Učka je u tom istraživanju dobio crveno svjetlo, odnosno ocjenu prema kojoj ne ispunjava sigurnosne standarde

ADAC je u istraživanju, koje se provodi već 20 godina, istražio sigurnost 16 austrijskih, talijanskih i hrvatskih tunela, dakle tunela u zemljama kroz koje većina njemačkih turista automobilima putuje na godišnji odmor.

Navodi se da je Učka drugi najgori tunel u istraživanju.

Tunelu Učka, koji je dugačak više od 5 kilometara i ima samo jednu cijev, što bi se trebalo promijeniti tek 2024. kada bi trebala biti izgrađena i druga, ADAC najviše zamjera to što u tunelu nema ni jednog hitnog izlaza.

Također nema zvučnika ni vanjskih ulaza za spasioce. Zbunjujuće je za vozače da broj traka ispred tunela i u njemu nije isti. Sve to smanjuje sigurnost tijekom vožnje kroz tunel, navodi se.

Neprolazne ocjene dobili su i svi ispitani talijanski tuneli.

Od hrvatskih su tunela istraženi još i Konjsko, koji se nalazi na A1, kao i Sveta Tri kralja na dionici A2, i oni su dobili zelenu oznaku, što znači da ispunjavaju sigurnosne zahtjeve.

Preuzeto s: Rivijera News

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...