Početna - IZDVOJENO - Prigodan program Astronomskog centra Rijeka povodom Dana zaljubljenih 14. veljače 2015. godine
web

Prigodan program Astronomskog centra Rijeka povodom Dana zaljubljenih 14. veljače 2015. godine

Astronomski centar Rijeka je povodom Dana zaljubljenih pripremio poseban program u subotu, 14. veljače 2015. godine.

Tako će se umjesto redovnog programa u digitalnom planetariju prikazivati interaktivna prezentacija Romantika ispod zvijezda. Projekcije će se održati u 18 i 19,30 sati, a uz dobre vremenske uvjete, bit će organizirana promatranja kroz teleskop u Zvjezdarnici Centra s početkom u 20,30 sati.

Više o interaktivnoj prezentaciji Romantika ispod zvijezda

Ova stručno vođena interaktivna prezentacija prikazuje ljepote zimskog neba: zviježđa, zvijezde i planete koje možemo vidjeti u veljači iznad Rijeke.

Prigodno, na dan Sv. Valentina, u jedinom digitalnom planetariju u RH, edukatori-operateri će, uz predstavljanje na kupoli, prikazati i jednu od najljepših ljubavnih priča iz grčke mitologije, onu o Zeusovom sinu Perzeju i princezi Andromedi.

Također, prikazat će se i neke druge priče „zapisane“ u zvijezdama, predstaviti položaj pojedinih nebeskih tijela te za kraj otkriti nešto o božici ljubavi i ljepote.
Namijenjena posjetiteljima starijima od 10 godina.

Kako bi osigurali svoje mjesto u planetariju, potrebne su predbilježbe i rezervacije na 051/455-700 ili astronomski-centar-rijeka@rijekasport.hr.

Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.kulturaplus.com; cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...