Početna - GOSPODARSTVO - Prihvaćen proračun grada Opatije
opatija
web

Prihvaćen proračun grada Opatije

U ponedjeljak se održala sjednica Gradskog vijeća Opatije gdje su  vijećnici  prihvatili proračun 2015. kao i projekcije za 2016. i 2017. godinu. Premda je rasprava koja je prethodila usvajanju bila dinamična, amandmani oporbe na prijedlog proračuna na glasovanju što je uslijedilo nakon rasprave nisu prihvaćeni od strane vijećnika, ali dokument proračuna 2015. jest.

Opatijski proračun za 2015. godinu kao i Projekcija za 2016. i 2017.godinu predstavlja kontinuitet u pogledu osiguravanja standarda javnih potreba građana i nastavku izgradnje kapitalnih investicija u skladu sa strateškim ciljevima Grada.

Ukupno Opatijski gradski Proračun za 2015. iznosi 119.791.743 kuna te je za 9,81% niži u odnosu na Proračun za 2014.g.

Kako je vjerujemo već javnosti poznato, izrada Proračuna za 2015. godinu po prvi je puta bila suočena brojnim nepoznanicama glede definiranja visine prihoda budući da u vrijeme njegove izrade nisu bile donesene smjernice od strane Ministarstva financija niti se raspolagalo s preciznijim podatkom o financijskom učinku najavljenih izmjena propisa o oporezivanju dohotka te finanaciranju JLS.

Više o Proračunu i stavkama možete pročitati na službenim stranicama grada Opatije: www.opatija.hr

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...