Početna - KULTURA - Prijenos Dore iz Opatije na TV-u pratilo više od pola milijuna gledatelja

Prijenos Dore iz Opatije na TV-u pratilo više od pola milijuna gledatelja

Dora se nakon gotovo punog desetljeća izbivanja napokon vratila u Opatiju.

Iako mnogi prilično oštro kritiziraju ovaj glazbeni festival na kojem se bira pjesma koja će Hrvatsku predstavljati na Eurosongu, očito je kako Dora ipak zaista mnoge itekako zanima.

Iz opatijske gradske uprave tako su se već pohvalili znatnim povećanjem turističkih brojki tijekom vikenda u kojem se održala Dora, a sad je i HRT otkrio podatke gledanosti prijenosa Dore u trajanju od gotovo tri sata iz sportske dvorane “Marino Cvetković”.

Veliki povratak Dore kojeg je Hrvatska radiotelevizija (HRT) u izravnom prijenosu iz Opatije emitirala na svom Prvom programu (HRT-HTV1) bio je najgledaniji sadržaj na svim televizijama u subotnjem udarnom terminu nakon 20 sati – kojeg je pratilo 13,9 posto opće populacije (AMR) ili 543.912 ljudi.

Također, Dora je bila i drugi najgledaniji sadržaj na svim televizijama u subotu tijekom cijelog dana, a o velikom zanimanju gledatelja za ovaj HRT-ov megaprojekt govore i podaci o visokom udjelu u gledanosti (SHR) od 32 posto, što znači kako je spektakl Dore na HTV-u gledala gotovo trećina svih onih koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima.

Ne čudi stoga što se već sad počelo pričati o želji da se Dora i narednih godina održava u Opatiji, ali službenih potvrda o tome zasad ipak nema.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

GRAD OPATIJA – Javni poziv za financiranje javnih potreba u 2021.

Prijave do 16. studenog 2020. Na temelju članka 6. Pravilnika o financiranju javnih potreba, gradonačelnik Grada Opatije raspisuje JAVNI POZIV ...