Početna - IZDVOJENO - Prijetnja poplavama ne prestaje
Mate Piškor / CROPIX

Prijetnja poplavama ne prestaje

Susjednu Sloveniju očekuju povećanja vodostaja rijeka,  a sve zbog pojačanih padalina koje se   u najavama metereoloških  službi  očekuju i danas. Vodeni val formiran u slovenskim rijekama, očekuje se u Hrvatskoj u utorak , posebno  na području Zagrebačke županije. Stožer za obranu od poplava iskoristiti će se za pripremu terena,  dostavu materijala i angažiranju svih raspoloživih snaga, u izradi  zečjih nasipa. Planiran je i angažman oružanih snaga, ukoliko se za to ukaže potreba.Vatrogasci koji su na terenu,  i dalje će biti na raspolaganju  lokalnom stanovništvu. 

Osim Zagrebačke i  Sisačko-moslavačka županija je u veoma teškom stanju,  pa je županica Marina Lovrić Merzel zbog vrlo ozbiljne situacije na poplavljenim područjima, proglasila  u nedjelju popodne izvanredno stanje za  za općinu Jasenovac,  za općinu Lekenik,  te za naselja Kraljeva Velika u općini Lipovljani i naselje Plesmo na području grada Novske. Zbog velike opasnosti mjera obrane  koja je u pripremi je i evakuacija stanovništva i stoke. 

Premijer Zoran Milanović, koji je nakon razgledavanja poplavljenion područja iz zraka,  iste  i posjetio,  a iz Starog Praćna kod Siska rekao  je kako stanje nije dobro. Naglasio je da  iako je Hrvatska vodoprivreda  ove godine ugovorila poslove izgradnje nasipa u vrijednosti 500 milujuna kuna, to je nedostatno  za poptunu zaštitu svih područja, a da to, iako je to realnost,  nije dovoljna za rješenje problema ljudi koji žive na poplavljenim područjima.

Upitan zašto je vlada nabavila nove automobile za svoj vozni park i u ovoj teškoj situaciji, odgovorio je kako je Vlada dostavila priopćenje o toj temi. 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...