Početna - IZDVOJENO - Program u Astronomskom centru Rijeka za vikend
web

Program u Astronomskom centru Rijeka za vikend

Program Astronomskog centra Rijeka u subotu, 24. siječnja 2015. godine.

Subota:

Planetarij:

  • Matineja za najmlađe: Safari Sunčevim sustavom, interaktivna (live) u 11:00 sati;
  • Povratak na Mjesec – zauvijek (NOVO), film sinkroniziran na hrvatski jezik u 19:30 sati;

Zvjezdarnica:

  • promatranje kroz teleskop u 20:30 sati

Više o programu:

Safari Sunčevim sustavom je stručno vođena prezentacija u planetariju, a namijenjena je najmlađima (vrtići i niži razredi osnovne škole). TIjekom uzbudljivog svemirskog istraživanja posjetit ćemo najinteresantnija mjesta našeg prvog susjedstva te upoznati najosnovnija obilježja Sunca, Zemlje i ostalih planeta.

Povratak na Mjesec – zauvijek dokumentarni je film o natjecanju Google Lunar XPrize koje će nagradom od 30 milijuna dolara nagraditi tim znanstvenika koji do kraja 2015. godine uspiju: izraditi letjelicu koja će sigurno sletjeti na površinu Mjeseca, putovati 500 metara iznad, ispod ili po Mjesečevoj površini, i pokrenuti emitiranje s Mjeseca (”Mooncast”) koje će se moći pogledati sa Zemlje.

Osim filmova i interaktivnih prezentacija u digitalnom planetariju Astronomskog centra Rijeka, u zvjezdarnici, ovisno o vremenskim uvjetima, organizirano je promatranje noćnog neba subotom u 20:30 sati.

Prodaja ulaznica: Astronomski centar Rijeka; Sveti Križ 33, Rijeka; www.kulturaplus.com; cijene ulaznica za planetarij: 20 kuna za odrasle; 10 kuna za djecu, studente i umirovljenike. Cijene ulaznica za zvjezdarnicu: 10 kuna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...