Početna - IZDVOJENO - Program zapošljavanja mladih
posao
web

Program zapošljavanja mladih

Grad Opatija objavio je poziv mladim nezaposlenim osobama do 29. godina da podnesu zahtjev za dodjelu potpora za stručno usavršavanje, koje se provode kroz gradski program poticanja zapošljavanja mladih Grada Opatije.

Rok za podnošenje zahtjeva je 15 dana od dana objave koji teče od 2. siječnja 2015.

S ulaskom u novu 2015. godinu Grad Opatija odmah je startao s implementacijom poticajnih mjera, kako je i najavljivao gradonačelnik Ivo Dujmić. Planirano je viša vrsta mjera potpora kroz više vrsta programa, a sve one usmjerene su k istome cilju:  jačanju lokalne privrede i rasta zaposlenosti.

Realizacija programa poticanja zapošljavanja mladih do 29. godina prvi je u nizu programa čija realizacija starta s prvim radnim danom nove godine.

Grad Opatija je kroz proračun za 2015. predvidio zadržavanje standarda za korisnike u programima javnih potreba, ali je naglasak pri kreiranju gradskog budžeta bio i na podržavanju niza programa i mjera koje su usmjerene upravo ka stvaranju okvira za poticanje rasta lokalne ekonomije i jačanju zaposlenosti, među koje  se ubraja i spomenuti program poticanja zapošljavanja mladih Grada Opatije.

Do sada je putem ovog programa potpore za stručno usavršavanje dobilo 96 mladih osoba s područja Opatije. Inače, program je osmišljen tako da na individualan način pristupa svakom kandidatu koji podnese zahtjev za potporu za stručno usavršavanje; tako se prema kandidatovoj vrsti obrazovanja, onda određuje i dodatna stručna edukacije.

Krajnji cilj je da se nezaposlenim mladim osobama kroz ove mjere dodatnih edukacija, usklađenih s vrstom njihovog obrazovnog profila, na tržištu rada poboljša i ojača  njihova pozicija i omogući što brže zapošljavanje u struci.

Tekst poziva objavljen je na web stranicama  Grada Opatije, te na oglasnoj ploči u Gradu Opatija, m.Tita 3, kao i u opatijskoj ispostavi Zavoda za zapošljavanje,  dok je na stranicama Novog lista u današnjem broju  (2. siječnja 2015.) objavljena informacija da se mlade nezaposlene osobe mogu javiti i poslati zahtjev za potpore prema spomenutom programu Grada Opatije.

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...