Početna - IZDVOJENO - Programiraj, zagrebi, uči na Međunarodnom tjednu računalne znanosti i obrazovanja
csed-week-2016

Programiraj, zagrebi, uči na Međunarodnom tjednu računalne znanosti i obrazovanja

Od 5. do 11. prosinca u online i offlinesvijetu se obilježava Međunarodni tjedan računalne znanosti i obrazovanja (eng. Computer Science EducationWeek). Tisuće učitelja, trenera i mentora organizirat će radionice programiranja za svoje učenike, a u priču se već četvrtu godinu za redom uključuje riječki Centar tehničke kulture Rijeka.

U suradnji s volonterima CTK Rijeka provest će besplatne radionice programiranja za učenike osnovnih škola te organizirati međunarodno online natjecanje u programiranju. Aktivnosti se provode u sklopu projekta Budi++ koji financijski podupiru Grad Rijeka, Primorsko-goranska županija i Hrvatska banka za obnovu i razvoj.

U ponedjeljak, 5. prosinca, u riječkoj udruzi tjedan će otvoriti radionicom Zagrebi za zabavu koja je namijenjena učenicima od 1. do 5. razreda osnovne škole. Polaznici će na radionici učiti kako koristiti program Scratch koji im omogućuje vizualno programiranje.90-minutna radionica počinje u 18 sati.

Sljedećeg dana, u utorak 6. prosinca, proslava se nastavlja uz radionicu Internet od Things koja je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Polaznici će učiti kako povezati uobičajene objekte s Internetom te ih na taj način unaprijediti.

Za obje radionice zainteresirani polaznici trebaju se prijaviti putem obrasca.

NatjecanjeHourof Code na Hacker Ranku će omogućiti sudionicima iz cijelog svijeta da odmjere snage u poznavanju brojnih programskih jezika – C, C++, Java, C#, PHP, Ruby, Phyton 2, Perl, Haskell, Clojure, Scala, Bash, Lua, Erlang… Natjecanje traje cijeli tjedan, a jedino pravilo je da nema kopiranja tuđih kodova.

Tjedan računalne znanosti i obrazovanja obilježava se u čast američke računalne pionirke admiralke Grace Murray Hopper, rođene 9. prosinca 1906. godine. Ona je bila jedna od prvih programerki računala Harvard Mark I, te je razvila jedan od prvih računalnih jezika zahvaljujući kojem je došlo do razvoja COBOL-a, jednog od prvih modernih programskih jezika.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...