Početna - GOSPODARSTVO - Projekt Tošina- rekreacijska zona i urbani vrtovi

Projekt Tošina- rekreacijska zona i urbani vrtovi

Tim arhitekata Kvarnerske inicijative donose vam projekt Tošina – rekreacijska zona i urbani vrtovi uz suradnju sa idejnim začetnikom Adrianom Ukovićem – vijećnikom Mjesnog odbora Tošina.
Adriano Uković dugogodišnji je borac za to da prostor iznad naselja Tošina ostane zelen i samim time čuva ovo naselje i čini ga ugodnim za život. Adriano je također i aktivni član Kvarnerske inicijative i već sudjeluje u pripremana za nadolazeće lokalne izbore, te daje punu podršku Anti Štampaliji kao kandidatu za gradonačelnika.
Projekt je u fazi predstavljanja našim sugrađanima s područja Tošine, na koji će sugrađani dati svoj prijedlog kako da ga još dodatno unaprijedimo i prilagodimo njihovim potrebama. Isto tako će se ispitati kolika je potreba za urbanim vrtovima odnosno koliko obitelji želi obrađivati vrtove i proizvoditi svoje vlastito voće i povrće. Uz vrtove bila bi spremišta za alat i natkriveni prostor za druženje. Rekreacijski dio projekta sadržava Trim stazu, zatim dodatno uređenje malonogometnog igrališta i košarkaškog na jedan koš – stretball, te stijenu za penjanje.
U fazi planiranja pomišljali smo o prilagodbi sadržaja postojećem zelenilu i konfiguraciji terena kako bi se u što manjoj mjeri utjecalo na okoliš. Projekt je primjer kako bi naselja unutar našega grada gdje je gušća naseljenost na malom području, trebala izgledati i koje bi sadržaje naši građani trebali imati na raspolaganju na tim područjima. U planu su nam slični projekti u drugim naseljima kao što su Kosovo, Zora itd. uz suradnju s našim sugrađanima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...