Početna - IZDVOJENO - Prometne nesreće i prekršaji; jučer zabilježeno 156 prometnih prekršaja
policija-rotirka
ilustracija

Prometne nesreće i prekršaji; jučer zabilježeno 156 prometnih prekršaja

Tijekom jučerašnjeg dana policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske zabilježili su 156 prometnih prekršaja, od kojih je najviše – 17 prekršaja nepropisne brzine, zatim 10 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 128 ostalih prekršaja. Kada je riječ o nepropisnoj brzini, izdvajamo osobno vozilo marke Audi, riječkih registarskih oznaka koje se u 11.34 sati kretalo autocestom A6, kod vijadukta Zečeve Drage u smjeru Rijeke brzinom od 172 km/h na dijelu ceste gdje je postavljenim prometnim znakom brzina ograničena na 110 km/h.

Zabilježeno je i 11 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe lakše ozlijeđene. U prometnoj nesreći koja se dogodila sinoć oko 20,30 sati zatečen je 63-godišnji vozač koji je upravljao osobnim vozilom marke Ford Fiesta pri koncentraciji alkohola od 2,48 g/kg. Nakon polukružnog okretanja na riječkoj zaobilaznici udario je u osobno vozilo marke Nissan X Trail kojim je vozeći prema Rujevici upravljala 56godišnja hrvatska državljanka. Krećući se u zabranjenom smjeru 63-godišnjak je udario i u drugo osobno vozilo marke Renault Scenic kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin. Prilikom postupanja policije, službenike je vrijeđao i ometao postupanje. Zbog počinjenja prometnih prekršaja, kao i svi ostali zatečeni vozači, sankcioniran je u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, a zbog vrijeđanja policijskih službenika i ometanja postupanja, prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...