Početna - IZDVOJENO - U prometu tijekom vikenda 540 prometnih prekršaja
policija-rotirka
ilustracija

U prometu tijekom vikenda 540 prometnih prekršaja

Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda zabilježeno je ukupno  540 prometnih prekršaja. Najviše prekršaja evidentirano je u kategoriji vožnje nepropisnom brzinom – 161 prekršaj, 69 prekršaja zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa te 38 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.

Najveća izmjerena brzina registrirana je jučer oko 11.20 sati na autocesti Rijeka-Zagreb kod mjesta Zečeve Drage gdje se osobno vozilo marke VW Passat, riječkih registracijskih oznaka kretalo brzinom od 190 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine 110 km/h.

Između vozača pod utjecajem alkohola izdvajamo 28-godišnjaka koji je sinoć na području Kraljevice zatečen kako upravlja osobnim vozilom marke Volkswagen s koncentracijom od 2,53 g/kg. Dan ranije, 18. lipnja u Malom Lošinju zaustavljen je i 25-godišnji vozač s koncentracijom alkohola od 2,01, g/kg.

Na području Matulja 19. lipnja oko 1.45 sati zaustavljeno je pak osobno vozilo marke VW Polo kojim je upravljao 32-godišnji vozač u alkoholiziranom stanju, a koji je odbio postupak ispitivanja alkoholiziranosti. Uz to vozilom je upravljao prije stjecanja prava na upravljanje, a nije imao kod sebe ni osobnu iskaznicu. Bez osobnih dokumenata u vozilu su bili i dvojica 32-godišnjaka koji su zajedno s  vozačem ometali i vrijeđali policijske službenike prilikom postupanja zbog čega su i privedeni u Policijsku postaju Opatija te sankcionirani u skladu sa Zakonom  o prekršajima protiv javnog reda i mira, kao i u skladu sa Zakonom o osobnoj iskaznici. Svi vozači zbog počinjenih prekršaja u prometu sankcionirani su sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za školsku/akademsku godinu 2020./2021.

Na temelju članka 16. Odluke o stipendiranju učenika i studenata (“Službene novine Primorsko-goranske županije“ broj 34/15), članka 44. Statuta Grada ...