Početna - IZDVOJENO - Promocija „Bremenite šutnje“ opatijskog književnog dvojca Larí Marí

Promocija „Bremenite šutnje“ opatijskog književnog dvojca Larí Marí

Mnogobrojni gosti ispunili su do posljednjeg mjesta prostor knjižare Tisak Media koja je ugostila poznati opatijski književni dvojac Larí Marí i promociju njihove nove uspješnice “Bremenita šutnja”.

 Autorice punog imena Larissa Kunić i Marieta Kola predstavile su svoj četvrti roman, nakon vrlo posjećenih promocija u Zagrebu, Puli, Osijeku i Rijeci, na red je došla i njihova Opatija. Djelo je predstavljeno u Tisak Mediji, gdje je uz slavlje nove knjige proslavljeno i deset godina djelovanja ove opatijske knjižare.

„Bremenita šutnja“ je četvrti roman nagrađivanog književnog dvojca iz Opatije Larí Marí, koje su dobitnice Kiklopa i začetnice novoga književnog pravca nazvanog Proza koja liječi. Dva su im romana uvrštena u stalni postav Britanske kraljevske knjižnice u Londonu, a sve tri dosadašnje književne uspješnice „Bez ljubavi i mržnje“, „Zlatni Mjesec“ i „Armati“, rasprodane u tisućama primjeraka, pa tako i četvrti roman „Bremenita šutnja“ već prati ovaj izvrstan niz, proglašen je najboljim romanom godine i vodeći je na listi najprodavanijih knjiga.

Uoči promocije gosti su se s književnicama družili ispred knjižare uz piće dobrodošlice. Na promociji su autorice čitale ulomke iz djela te publici predstavile svoj novi roman. Istaknule su da im je opatijska promocija jako važna te zahvalile sugrađanima što su došli u tako velikom broju.

– Svaki naš lik ima svoje breme na duši, kao i svaki čovjek. Roman „Bremenita šutnja“ govori o tome kako osvijetliti tamne hodnike duše, suočiti se s boli i pronaći izlaz iz labirinta. Važno je progovoriti o bremenu i pokušati ga riješiti. Svakom smo čitatelju željeli dati odgovore na ono što ga muči, i to kroz književnost, istaknula je Larissa.

U specifičnom spoju književnosti i dubinske psihoanalize, Larí Marí ovoga puta čitatelje vode u mračan bunker iz Prvog svjetskog rata, koji skriva tajnu obitelji Burata. Glavna junakinja je Medena, odgojiteljica u domu za nezbrinutu djecu koja i sama nosi breme šutnje. Nju su tijekom odrastanja sputali roditelji, pokušavši je ukalupiti i zahtijevajući da živi prema njihovim pravilima. Seksualno i na svaki drugi način blokirana, Medena je kao odrasla žena zapravo još djevojčica jer nije izrazila svoju pravu prirodu. To je tako sve dok u njen život ne uđu bogata Ruskinja i Gorka, djevojčica iz doma za nezbrinutu djecu, koje njen život mijenjaju iz temelja i ona se konačno usuđuje izići iz tame u kojoj se skrivala.

Nakon promocije druženje je nastavljeno uz raskošnu tortu, a autorice su potpisivale knjige i razgovarale s gostima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Članovi Armade pratili talijanske humanitarce sve do Banovine

Humanitarna pomoć iz Italije stigla je do graničnog prijelaza Pasjak, gdje su konvoj kamiona i kampera dočekali članovi Armade.Donatori iz ...