Početna - IZDVOJENO - Proslavljeno 65. godina opatijske Thalassotherapije

Proslavljeno 65. godina opatijske Thalassotherapije

U Kristalnoj dvorani hotela Kvarner u Opatiji svečanom akademijom je obilježeno 65 godina rada specijalne bolnice Thalassotherapia Opatija. Tom prigodom, obljetnicu su okupljenima čestitali gradonačelnik Opatije Fernando Kirigin, župan Zlatko Komadina, ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić, državna tajnica u Ministarstvu zdravstva Marija Bubaš i ministrica turizma Nikolina Brnjac.

Gradonačelnik Kirigin je svim djelatnicima čestitao obljetnicu i istaknuo vrijedna postignuća bolnice na nacionalnoj i međunarodnoj razini:

– Zdravstveni je turizam jedan od najvažnijih smjerova daljnjeg razvoja naše destinacije, u čemu je vaš doprinos izuzetan. Specijalna bolnica nudi sve potrebne zdravstvene usluge u skladu s modernim životom, od estetske medicine, psihologijske i nutricionističke djelatnosti, a poseban naglasak dajete i na sportsku medicinu za koju ste postali važan nacionalni centar, naglasio je među ostalim gradonačelnik Kirigin.

– Manifestacija je ovo posvete generacijama koje su utkale svoj rad u ovu ustanovu. Od samog sjajnog početka, imala je ova ustanova uspona i padova, a novi uzlet počeo je u trenutku povezivanja sa Županijom. Danas, kao i nekad, a tako će biti i u budućnosti, izvrsnost će uvijek biti mjerilo uspješnosti, poručio je ravnatelj Thalassotherapije Opatija Viktor Peršić.

Thalassotherapia Opatija je specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju bolesti srca, pluća i reumatizma koja je osnovana 1957. godine, a zapošljava 261 djelatnika od čega 37 specijaliziranih liječnika iz područja kardiologije, reumatologije, fizikalne medicine i neurologije. Thalassotherapia Opatija je nastavna baza Medicinskog fakulteta u Rijeci i Medicinskog fakulteta u Osijeku, Klinika za liječenje, rehabilitaciju i prevenciju bolesti srca i krvnih žila Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci, Referentni centar Ministarstva zdravlja za rehabilitaciju srčanih bolesnika te Referentni centar za zdravstveni turizam i medicinski programirani odmor Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske.

Prva je zdravstvena ustanova u našoj zemlji koja je uvela stručnu i modernu dijagnostiku, prevenciju i rehabilitaciju kardiovaskularnih bolesnika. Jedna je od prvih zdravstvenih ustanova u ovom dijelu Europe koja primjenjuje radnu, aktivnu i stručno kontroliranu rehabilitaciju srčanih bolesnika.

Izvor: Grad Opatija

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Kastavski umirovljenici završili tečaj informatike

Dvadesetak članova Udruge umirovljenika i starijih osoba Kastav završilo je program informatičkog obrazovanja u organizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ-a. U ...