Početna - IZDVOJENO - Prošli tjedan 54 prometne nesreće na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Prošli tjedan 54 prometne nesreće na prometnicama PGŽ

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 54  prometne nesreće, od kojih je  šest bilo težih, a 48 lakših.

U prometnim nesrećama  jedna je osoba smrtno stradala, a riječ je o pješaku stradalom na mjestu prometne nesreće, u petak 2. prosinca u Mihanovićevoj ulici u Rijeci.  Teže je ozlijeđeno šest osoba, a također je šest osoba lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 459.000 kuna.

U ovom razdoblju u prometnim nesrećama sudjelovalo je pet pješaka, tri strana državljanina, ali i četiri alkoholizirana vozača.

Alkotestirano je 347 vozača, od kojih je kod njih 48 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, kod dva vozača do 0,50 g/kg, a devet vozača je odbilo provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše, njih 27 je bilo u dobi iznad 35. godine života, 21 ih je bilo u dobi  između 25. i 35. godine života, a 11 ih je bilo u dobi između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 3,40 g/kg izmjerena je 2. prosinca oko 21.20 sati 58-godišnjem vozaču, kojeg je policija zaustavila u Krku. Upravljao je osobnim vozilom Ford fiesta, bez registracijskih oznaka, a zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama zadržan je u službenim prostorijama policije. Protiv 58-godišnjeg vozača podnijet je optužni prijedlog temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...