Početna - IZDVOJENO - U prošloj godini otvoreno 76 novih obrta, Opatija
opatija3
foto: facebook

U prošloj godini otvoreno 76 novih obrta, Opatija

U 2016 godini otvoreno je 76 novih obrta na poručju  Opatije, Matulja, Lovrana i Mošćeničke Drage. a to definitivno ukazuje kako se na liburnijskom području sve više ljudi odlučuje  ući u poduzetničke vode otvaranjem obrta.

Kad usporedimo 2016. i godinu ranije to je povećanje od 20%, a prevladavaju ugostitelji, ali odmah slijede i proizvodni obrti. Radi se uglavnom o mladim ljudima, o novim tehnologijama, novim idejama

Ugostitelji se osvrću na poreznu  politiku kojom je ugostiteljima PDV povećan na 25 posto,  a kao negativan podatak istiću posjet Michelinovih gastronomskih kritičara Hrvatskoj, koji je rezultirao prvom ”zvjezdicom” jednom od hrvatskih restorana. Kritičari su tako obišli Istru, Duborovnik, dok su  čitav Kvarner  zaobišli. To dovoljno govori o tome gdje smo sada, Dubrovnik i Istra puno ulažu, a mi smo u odnosu na njih prilično zaostali, istaknuo je Štanger na tiskovnoj konferenciji.

Mauricio Počekaj, predsjednik Ceha trgovaca, kazao je kako je jedan od naglasaka iz plana rada poticanje jedinica lokalne samouprave na oživljavanje gradskih jezgri, odnosno održavanje sve većeg broja kvalitetnih manifestacija koje mogu privući posjetitelje, a dio toga u Opatiji, kako je kazao – svakako je i parkirna politika.

Pitanje parkinga svakako će se naći i kao važno u političkoj kampanji, ali Dedić je istaknuo kako se Udruženje obrtnika neće uplitati u promidžbene izborne aktivnosti.

– Naši obrtnici su različitih političkih opcija, različitih svjetonazora, ta šarolikost je dobra, a mi smo fokusirani isključivo na gospodarska pitanja, zaključio je Dedić.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...