Početna - IZDVOJENO - Protekli tjedan prometnih nesreća na prometnicama PGŽ
policija-rotirka
ilustracija

Protekli tjedan prometnih nesreća na prometnicama PGŽ

Na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se ukupno 50 prometnih nesreća, od kojih su tri teže, a 47 su lakše nesreće. Tijekom tjedna u nesrećama su dvije osobe teže ozlijeđene, tri lakše, a materijalna šteta procjenjuje se na oko 525.000 kuna.

U nesrećama je sudjelovalo i pet stranih državljana, zatim dva pješaka, te pet alkoholiziranih vozača. U nadzoru je alkotestirano 298 vozača, od kojih je kod 33 vozača utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg. Od spomenutih alkoholiziranih vozača, njih 16 je starosne dobi iznad 35 godina života, 11 ih je u dobnoj skupini između 18 i 25 godina života, dok ih je 10 u kategoriji između 25 i 35 godina života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu izmjerena je u petak, 4. studenoga u Rijeci, 43- godišnjem vozaču osobnog vozila marke „Fiat Punto“. Njega je policija zatekla oko 23 sata u središtu Rijeke, u ulici Ignacija Henckea, kako upravlja vozilom pri koncentraciji alkohola od 1,91 g/kg i bez vozačke dozvole. Zbog počinjenja navedenih prekršaja, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...