Početna - IZDVOJENO - Protiv Lyona zatvorena Armadina tribina D na Kantridi
Lyon - Rijeka Armada
Lyon - Rijeka (24.10.2013) (foto: armada-rijeka.hr)

Protiv Lyona zatvorena Armadina tribina D na Kantridi

Sljedeća je kazna utakmica bez gledatelja i 50.000 eura, a nakon toga isključenje kluba iz Europe na četiri godine.

Na adresu HNK Rijeka, u četvrtak 31.10.2013.g., pristiglo je i pisano obrazloženje od strane UEFA disciplinske komisije, koje su zatražili nakon zaprimanja kazne u iznosu od 8.000 eura i naloga za zatvaranje tribine “D” za nadolazeću utakmicu UEL protiv Olimpique Lyonnais 7.studenog 2013.g.

U UEFA-inom obrazloženju stoji kako je tribina D »zapečaćena« zbog »keltskog križa«, a onih 8.000 eura dodatna je kazna na »sveukupni gubitak« zbog organizacijskog propusta, neprohodnosti jednog dijela stepenice na tribinama.

Riječani su i jučer, na praznik, nastavili korespondeciju s UEFA-om te im poslali i požurnicu, ali… UEFA je tvrda i neumoljiva.
Od 1. lipnja ove godine postrožila je kriterije kažnjavanja »rasističkih konotacija« do nulte točke tolerancije.

UEFA je u pismu Riječanima osvježila memoriju, podsjetila na ono što piše u Disciplinskom pravilniku. Sljedeća je kazna utakmica bez gledatelja i 50.000 eura, a nakon toga isključenje kluba iz Europe na četiri godine!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Prikupljanje božićnih drvaca na prostoru Grada Opatije

Nakon proteka božićno-novogodišnjih blagdana Komunalac d.o.o. organizirano prikuplja božićna drvca. Molimo građane da božićna drvca odlože pokraj vlastitog  spremnika za ...