Početna - IZDVOJENO - Prvi hrvatski filmski festival u Rijeci

Prvi hrvatski filmski festival u Rijeci

Prvi hrvatski filmski festival prikazat će isključivo studentske filmske i video radove odvijat će se od 28.5.2014. – 30.5.2014. u Art-kinu Croatia i Galeriji SKC-a (Palachu). Festival se otvara sutra. 28. svibnja u 18 sati.

Cilj festivala jest predstavljanje najbolje svjetske studentske produkcije lokalnoj riječkoj publici, ali i jačanje lokalne filmske i video industrije pružajući uvid u rad drugih filmaša. Festival nastoji potaknuti razvoj novih ideja te razviti međunarodnu suradnju u polju medijske produkcije.

Riječke redateljice Maša Drndić i Sanja Marjanović, za glavnu su selekciju od preko 600 prijavljenih studentskih radova iz cijelog svijeta odabrale 44 filma od kojih su neki prikazivani i višestruko nagrađivani na prestižnim filmskim festivalima u svijetu, a drugi će pak u Art-kinu Croatia doživjeti svoju premijeru. Za popratni program odabrano je 17 eksperimentalnih filmova te umjetničkih video radova koji će se od 16 – 21 sat prikazivati u prostorima Galerije SKC-a u Palachu.

Festival se otvara u srijedu, 28. svibnja u 18 sati, a službeno otvaranje zakazano je za 22 sata.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...