Početna - IZDVOJENO - Prvi hrvatski gluten free lokal Rica u Rijeci
rica

Prvi hrvatski gluten free lokal Rica u Rijeci

Već ste sigurno i čuli ili pročitali kako je u Rijeci 15. prosinca otvoren prvi hrvatski gluten free lokal Rica, u Verdijevoj ulici 3b u Rijeci. Ipak kako kažu šonavljanje je majka znanja, a možda i niste čuli, a ovo je informacija vrijedna pažnje jer Ricina iznimna ponuda domaćih specijaliteta i slastica oduševit će sve, ali posebno ljubitelje zdrave prehrane i one osobe koji imaju potrebu prilagođene prehrane iz zdravstvenih razloga.

U širokom asortimanu proizvoda tako je moguće pronaći bezglutenske kremšnite, torte, pizze, sendviče, burek, kolače poput kremšnita, baklava i mađarica, te razna peciva i kruhove uz bezglutensko pivo i sladoled. Također, određeni proizvodi ne sadrže ni šećer, laktozu i jaja.

Ovaj prvi bezglutenski restoran/pekara/trgovina specifična je i po tome što će se posjetitelji moći educirati o trendovima iz svijeta zdrave prehrane na brojnim radionicama, predavanjima i prezentacijama te degustirati razna nova jela. Na taj način, Rica gluten free ima namjeru postati degustacijsko- edukativni centar.

Iz prvog hrvatskog bezglutenskog lokala govore kako su „Višegodišnju pekarsku tradiciju i umijeće naših educiranih stručnjaka prepoznali su mnogi, pa i oni kojima su alternativne prehrambene potrebe nužnost. Od tih smo dragih ljudi dobili motive i impulse da krenemo u proizvodnju pekarskih proizvoda bez glutena i drugih sastojaka koji mogu prouzročiti alergije opasne po zdravlje. Kako bi se taj proizvodni program razlikovao od tradicionalnog, dali smo mu ime- Rica! Inspiraciju za cijelu ideju dobili smo uz naše prijatelje iz udruge oboljelih od celijakije Rico, te su tako Rica i Rico postali brat i sestra. Posvećenost zdravlju iziskuje brigu i podizanje vlastitih standarda te stoga dijelimo svoju misiju sa svim bezglutencima i onima koji brinu o svom zdravlju, pretvorivši svoj lokal u mjesto koje će imati i edukativnu funkciju u vidu raznih radionica, predavanja i prezentacija u kojima ćemo ugostiti autore renomiranih bezglutenskih kuharica i knjiga.“

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gospa

15. kolovoz, blagdan Vele Gospe

Svim čitateljicama i čitateljima portala Liburnija.com povodom blagdana Vele Gospe želimo mir i sreću. Redakcija portala liburnija.com