Početna - IZDVOJENO - Pust 2017. – Najavljen Riječki karneval
Rijeka-karneval
foto: freepix

Pust 2017. – Najavljen Riječki karneval

U sljedeća skoro dva mjeseca u Rijeci malo što neće imati veze s Riječkim karnevalom. Peto riječko godišnje doba kao i uvijek slijedi tradiciju i započinje na Antonju 17. siječnja i traje sve do Pepelnice koja ove godine pada na 1. ožujka. Stoga, opustimo se i krenimo na ludo putovanje koje nakon podizanja Pusta uključuje odabir nove Kraljice Riječkog karnevala i predaju ključeva Grada maškarama, vozi nas kroz brojne maškarane zabave, pjesmu i ples, sportska, gastronomska, humanitarna događanja… i završava s dvije velike karnevalske povorke. Vrijedi zapamtiti sljedeće datume: nova kraljevska predstavnica Karnevala bira se 20. siječnja, dječica svoju povorku imaju zakazanu za 18. veljače, a veliko finale, Međunarodna karnevalska povorka, održat će se 26. veljače. Na konferenciji za medije u Salonu Grada Rijeke najavljeno je što nas sve očekuje u petom riječkom godišnjem dobu.

„Počinje još jedan Riječki karneval, 34. po redu, koji će ove godine, na radost svih nas koji ga volimo trajati nešto duže no lani. Pripremljen je bogat i zanimljiv program i vjerujem da će među brojnim maškaranim zbivanjima svatko pronaći nešto po svom guštu. U ovogodišnjoj Međunarodnoj povorci Riječkog karnevala očekujemo oko 10.000 sudionika u stotinjak karnevalskih grupa. Stoga pozivam sve koji mogu i žele da se pridruže maškaranim zbivanjima i da budu dio jednog od najvećih europskih i svjetskih karnevala“ – rekao je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel dodavši i kako je Riječki karneval dio projekta Europske prijestolnice kulture u sklopu kojeg su također pripremljeni karnevalski programi.

Obersnel je naglasio i da će Riječki karneval ponovno imati i humanitarnu notu te će se na tradicionalnom karnevalskom balu prikupljati sredstva za Udrugu osoba s mišićnom distrofijom Primorsko-goranske županije.

Kroz programe Riječkog karnevala 2017. proveo nas je direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa. Dan kada maškare dobivaju ključ Grada i svoju novu kraljevsku predstavnicu je petak 20. siječnja u Dvorani mladosti, a karte za Izbor Kraljice već su od danas u prodaji u Turističkom informativnom centru, Korzo 14 po cijeni od 25 kn. Karte će se moći kupiti i ispred Dvorane Mladosti dva sata prije početka programa. Ono po čemu je Riječki karneval najpoznatiji su dvije velike karnevalske povorke na Korzu, a ove godine dječja je zakazana za 18. veljače te „velika“ za 26. veljače. Prijave za obje povorke su još uvijek u tijeku na stranicama www.rijecki-karneval.hr i traju do 15. siječnja.

Tu su i dva velika sportska događanja – Carnival Snowboard Session na gatu Karoline Riječke 4. veljače i Maškarani auto-rally Pariz – Bakar 11. veljače. Ex port Delta je i ove godine glavni koncertni centar uz Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom u sklopu kojih će nastupiti Jole, S.A.R.S., Jelena Rozga, a završava se Carnival DJ Session partyjem. Najavljeno je nekoliko humanitarnih akcija – uz veliki Humanitarni karnevalski bal tu je i humanitarna prodaja jote i maneštre na Korzu, karaoke i pidžama party u organzaciji K.U. Čiket i ove godine imaju humanitarni predznak, a održat će se i tradicionalno dobrovoljno davanje krvi. Cjelokupni program Riječkog karnevala 2017., uz sve detalje o karnevalu, a uskoro i popis karnevalskih grupa, moguće je pronaći na službenim stranicama www.rijecki-karneval.hr.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...