Početna - IZDVOJENO - Putinova jahta u Brodotrogiru
Foto: Ivo Čagalj

Putinova jahta u Brodotrogiru

Vrijednost: 40 milijuna USD

Dužina: 53,8 metara

Širina: 9,5 metara

Brzina: 14 čvorova

Kapacitet: 12 gostiju

Ovo su podaci  ključni podaci za luksuznu jahtu,  službenog broda  ruskog predsjednika Vladimira  Putina. Zašto su važni?   Zato jer se njegova jahta “Čajka”  u prijevodu  galeb nalazi u  u “Brodotrogiru “. To brodogradilište je odabrano za remont  prekrasnog broda.  Potrebni radovi na trupu jahte obavljaju se u plovećem doku brodogradilišta.

Brod je izgrađen u Turskoj 2009 godine, kupljen je za 40 miliona dolara u mandatu Dmitrija Medvjedeva, koji je u to doba obnašao predsjedničku dužnost.

Kako je posao koji se obavlja u Brodotrogiru poslovna tajna, ne zna se ni vrsta poslova koji su potrebni za remont,  niti cijena za izvršenje usluge. Informacija o vlasniku jahte i nekim detaljima vezane za brod objavljene su na internetskoj stranici “škvera”.

Završetak radova planiran je u travnju ove godine. Nije ovo prva jahta takve kategorije koja se nalazi u Trogiru a važno je napomenuti da je to posao  koji donosi zaradu brodogradilištu, a  jednako tako i reklamu za neke buduće mega jahte u našem moru.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...