Početna - IZDVOJENO - Radovi u Zajčevoj gotovi do Božića, Rijeka
radovi na cesti
Ilustracija

Radovi u Zajčevoj gotovi do Božića, Rijeka

Radovi u Zajčevoj trebali bi biti gotovi uoči Božića i za njih su odgovorne Hrvatske ceste i Hrvatske željeznice. Gradonačelnik Vojko Obersnel podsjetio je da je tijekom protekle dvije godine u centru Rijeke uređeno 25 kilometara prometnica vrijednih 20 milijuna kuna te naglasio da se nije odustalo od rekonstrukcije Adamićeve i Krešimirove ulice.

Odgođen je samo početak radova da bi ih se pokušalo uklopiti u dinamiku izvedbe kanalizacijskog sustava i pročiščivača što će ih sufinancirati Europska unija. Riječ je o cestama ispod kojih prolazi glavni kanalizacijski kolektor. “Građani uvijek negoduju kad se rekonstruiraju ceste”, rekao je Vojko Obersnel.

Riječki gradonačelnik najavio je da nam predstoji nekoliko značajnih projekata, između ostaloga i projekt izgradnje novog uređaja za pročišćavanje i kanalizacijske mreže vrijedan dvjestotinjak milijuna eura. Centralni uređaj za pročišćavanje s dvjestotinjak kilometara odvodnje i vodoopskrbe Rijeke i prstena najveći je projekt koji kreće početkom iduće godine.

Investicija vrijedi milijardu i 700 milijuna kuna, a gradit će se uz sufinanciranje Europske unije. Početkom 2017. bit će raspisan natječaj za glavni projekt i izvođenje pročišćavača koji će biti smješten na Delti, malo sjevernije od postojećeg. Dok stari pročišćavać omogućava samo fizički i mehanički tretman otpadnih voda, novi će omogućiti i kvalitetniji, biološki tretman.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...