Početna - IZDVOJENO - Raskošna i blistava RetrOpatija

Raskošna i blistava RetrOpatija

Raskošno i blistavo – u skladu s refrenom velikog hita grupe Kojoti – „zakotrljala“ se opatijskim ulicama u petak i subotu navečer RetrOpatija!

Omiljena manifestacija Opatijaca i tisuća posjetitelja, ponovno je oživjela „zlatno doba glazbe“. Uz glavne zvijezde, legendarni zagrebački bend Kojoti, koji su u petak navečer na „mulu“ održali nabrijan koncert s ritmom što „trese, lupa, udara“, „rock’n’roll“ večer ponudila je niz zanimljivih nastupa i glazbom ispunila svaki kutak grada: od Voloskog gdje je na mulu nastupio Davor Tolja i kolege iz benda Whiteheads do Hrvatske ulice slavnih gdje su zasvirali PachaMama Street Connection.

Rasplesani punkt ispred Umjetničkog paviljona Juraj Šporer ugostio je bendove Vruća kava i The Janitors, ali i nastupe plesnih skupina koje su svojim fantastičnim koreografijama na hitove nastale sredinom prošlog stoljeća oduševile brojne gledatelje i prolaznike. Nostalgični ugođaj upotpunio je Retro Art Corner u Parku sv. Jakova i Retrosajam ispred hotela Paris koji je akustičnim nastupom podržao duo Blu:Kanu.

retrop2

U RetrOpatiju su se uključili i brojni lokali i hoteli u Opatiji sa svojim programima, uređenjem i ponudom, a atmosferični nastupi brojnih glazbenika na dvadesetak lokacija u gradu poslužili su kao izvrsna uvertira u glavnu večer manifestacije – subotnji tulum pod naslovom „Back to the 20th Century“ uz najveći disco party na Ljetnoj pozornici na kojem će za tisuće plesača hitove prošlog stoljeća vrtiti DJ Lucca Montecchi i MC Šajeta.

Subota je započela Eko Retro sajmom udruge Žmergo ispred opatijske tržnice, a od 10:00 sati započele su retro igre DND Opatija ispred Šporera, kao i retro sajam ispred Parisa i sajam antikviteta Ponte Rosso ispred centra Gervais! Od 17 sati bila je zatvorena za promet glavna ulica na potezu od skretanja za mul do Slatine, a umjesto automobila, tim su potezom zavladali glazbenici, plesači, oldtimeri, vespe i brojni drugi sudionici RetrOpatije i opatijsku glavnu ulicu pretvorili u najveću pozornicu 20. stoljeća uz više od 600 sudionika!

Večernji program donio je nastupe benda ABBAzia koji su oživjeli hitove švedskih „pop-idola“, Queen Real Tribute s programom posvećenom glazbi Freddieja Mercuryja i društva te niz drugih, zanimljivih bendova kao što su Tri kralja, Grooversi, Vruća kava, Ženska klapa Volosko, Duško Jeličić Dule i Bonaca…

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

“Ronjgov za Lhotku”

Učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova uključili su se u akciju sakupljanja sredstava za obnovu Glazbene škole “Fran Lhotka” u ...