Početna - IZDVOJENO - Ravnatelj tvrdi da siromašna djeca ne trebaju ići na izlet
tužno dijete
foto: web

Ravnatelj tvrdi da siromašna djeca ne trebaju ići na izlet

Sunjski ravnatelj samouvjereno tvrdi kako dio roditelja koji živi na socijalnoj pomoći ima dostatne prihode. Apsurd je da nemaju što jesti, a moraju platiti školu, cijena je 1500 kuna za četiri dana po djetetu.

Tvrde kako ravnatelj nema sluha za roditelje i inzisitra na besmislenom putovanju koje su mogli organizirati negdje bliže i po puno nižoj cijeni. To je namijenjeno djeci boljeg statusa. Zašto bi bili oštećeni oni učenici koji žele ići? Dobro je da se druže i da uče. Idu učenici boljeg statusa, a bokci ne idu – zaključio je složivši se da je riječ o diskriminaciji među djecom, ali da su tu odgovorni roditelji koji ne žele platiti trošak puta, a ne škola, koja sve organizira.

Niti jedno dijete temeljem svog materijalnog statusa ne smije biti diskriminirano. Stoga će Ministarstvo tražiti od ravnatelja da škola i lokalna uprava nađu novac kako bi sva djeca išla u školu u prirodi.

Osnovnu školu Sunja polazi 315 učenika, dio njih ima subvencioniranu prehranu jer im roditelji primaju socijalnu pomoć, a ima i djece koja dolaze gladna pa im daruju objed. Detektirali su sedmero učenika koji su gladni i njima progledaju kroz prste, ali nemogu tako svima. Neki koji primaju socijalnu pomoć mjesečno od općine imaju subvenciju četrdeset kuna, a sami ti trebali platiti šezdeset kuna. Međutim ne plaćaju ni to iako su njihovi obroci obilni i djeca mogu dobiti repete.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...