Početna - IZDVOJENO - Ravnateljstvo KBC-a Rijeka pokrenulo je postupak razrješenja s mjesta rukovoditelja kirurga optuženog za spolno uznemiravanja studentice
kbc-operacija
foto: kbc Rijeka

Ravnateljstvo KBC-a Rijeka pokrenulo je postupak razrješenja s mjesta rukovoditelja kirurga optuženog za spolno uznemiravanja studentice

Protiv riječkoga kirurga, kojega je studentica prijavila da ju je spolno uznemiravao tijekom nastave na Medicinskom fakultetu, ravnateljstvo KBC-a Rijeka pokrenulo je postupak razrješenja s mjesta rukovoditelja ustrojbene bolničke jedinice.

Ravnateljstvo je priopćilo kako je u ponedjeljak izvijestilo Upravno vijeće KBC-a da spomenutoga liječnika tereti za povrede Statuta KBC-a i djelovanja protivno poslovnim i profesionalnim interesima toga kliničkoga bolničkog centra.

Ističu kako temeljem obveze poštivanja Zakona o radu i Zakona o zaštiti osobnih podataka u ovom trenutku nisu u mogućnosti iznijeti dodatne pojedinosti o postupcima i radnopravnom statusu svoga djelatnika, čiji identitet ne otkrivaju.

Raspravu o ovom slučaju na Upravnom vijeću KBC-a pokrenula je njegova članica i Mostova saborska zastupnica Ines Strenja Linić, ujedno i predsjednica saborskoga Odbora za zdravstvo i socijalnu politiku.

Kirurga u KBC-u Rijeka studentica je sredinom studenoga prošle godine prijavila Etičkom povjerenstvu za zaštitu akademske čestitosti, čuvanja dostojanstva i promicanje ugleda Medicinskoga fakulteta, optužujući ga za spolno uznemiravanje tijekom nastave, odnosno vježbi na riječkom Medicinskom fakultetu. Odlukom dekana toga fakulteta Tomislava Rukavine liječniku je zabranjen rad sa studentima.

Etičko povjerenstvo protiv njega je pokrenulo postupak te se još očekuje njihov zaključak. Riječki Novi list nedavno je objavio kako spomenuti kirurg nije zaposlenik Medicinskoga fakulteta, niti je predložen u planu vanjske suradnje za ovu akademsku godinu i nema sklopljen ugovor s fakultetom na čijem temelju može odrađivati nastavu. Zbog toga mu se na fakultetu do završetka postupka ne mogu izricati druge sankcije osim zabrane kontakta sa studentima.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...