Početna - IZDVOJENO - Regata Vela Vrata okupila 25 posada (FOTO galerija)

Regata Vela Vrata okupila 25 posada (FOTO galerija)

Ukupni pobjednik regate je jedrilica Follow us Vulkan nova sa skiperom Ivicom Šćurićem. Za najuporniju posadu proglašena je posada di Gestive sa skiperom Damirom Popovićem iz JK Opatije.

Opatija – Završena je 2. Regata Vela Vrata (ex Galijola). Na startu u Opatiji okupilo se 25 posada iz većine sjeverojadranskih klubova. Regatni odbor odlučio je prebaciti startnu liniju na Porozinu zbog manjka vjetra u opatijskom akvatoriju.

U 13.10 minuta  uslijedio je start regate, a  uspješno su do

Cresa dojedrile 22 posade. U Cres je prvi dojedrio Ivica Šćurić sa svojom posadom sa brodom Follow us Vulkan nova. U Cresu je glavni pokrovitelj regate ACI pripremio domjenak na zadovoljstvo svih jedriličara. U nedjelju u 10 sati uslijedio je spektularan start iz creske luke po burinu snage 14 čvorova a na refule i jače. Kako je vjetar sve više slabio odlučilo se regatu skratiti na Porozini gdje opet prvi prolazi Ivica Šćurić, a iza njega Berislav Vranić i to samo 7 sekundi ispred Petra Šimunovića.

Ograničeno vrijeme kroz prolaska u skraćeni cilj ukupno je prošlo 10 jedrilica ponovo u Porozini. U 17,30 u Yacht clubu priređen je domjenak i podijeljene su nagrade. Ukupni pobjednik regate je jedrilica Follow us Vulkan nova sa skiperom Ivicom Šćurićem. Za najuporniju posadu proglašena je posada di Gestive sa skiperom Damirom Popovićem iz JK Opatije.

Po Kvarner Yardstick premjeru pobjedu je odnijela jedrilica  Damaco sa skiperom Berislavom Vranićem iz Kostrenskog Galeba.

Izvor: PodUčkun

Pogledajte našu galeriju fotografija sa dodjele nagrada:

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Gradski vijećnici Grada Opatije podržali projekt rekonstrukcije i dogradnje Doma zdravlja

Gradski su vijećnici na svojoj jučerašnjoj 17. sjednici podržali Prijedlog Odluke o realizaciji projekta rekonstrukcije i dogradnje objekta Doma zdravlja ...