Početna - IZDVOJENO - Rekordan kolovoz
Opatija Slatina
web

Rekordan kolovoz

U kolovozu je Opatija oborila rekord po broju noćenja. Naime, podatak koji je objavila Turistička zajednica Opatija je da su tijekom kolovoza opatijski hoteli bili gotovo 100% puni, točnije 98%, a ni privatni smještaj nije kasnio za hotelskim te je bio popunjen izraženo u postocima 84%, što znači da je ukupna popunjenost smještajnih kapaciteta bila 94%.
Osim toga, onaj podatak koji je izuzetan jest da je za Velu Gospu, 15. kolovoza, Opatija zabilježila 7.263 noćenja.
Što se tiče slike zemalja iz kojih su nam gosti pristizali i ona su u znatnom porastu. Tako je zabilježeno da su i dalje najjači posjetitelji iz Njemačke, u stopu ih prate Talijani i Austrijanci, dok broj ostvarenih noćenja gostiju iz Rusije i Francuske je bio u laganom padu.
Osim stranih gostiju, broj noćenja domaćih gostiju također je u porastu, te su domaći gosti ostvarili ukupan broj noćenja od 10.600, 15% više nego protekle godine, što u ukupnom postotku noćenja iznosi 5%, dok je stranih gostiju bilo 95%.

Drago nam je čuti ovakve informacije jer to očigledno znači da svijet polako izlazi iz krize koja je dominirala proteklih godina, a ono čemu se nadamo jest da će iduće ljeto biti još bolje nego što je bilo ovo.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...