Početna - IZDVOJENO - Ri gastro s okusom bakalara i čokolade povodom blagdana
web

Ri gastro s okusom bakalara i čokolade povodom blagdana

Prosinac je prepun događanja i gastronomskih manifestacija, a jedna takva upravo traje u sklopu Ri gastra, Tjedan bakalara i čokolade, počeo je 05. prosinca, a trajat će do 12. prosinca. To je ujedno i posljednje izdanje riječkih gastro dana ove godine. Tjedana bakalara i čokolade podržan je od čak 20. ugostitelja koji pripremaju izvrsne specijalitete od ove dvije namirnice.

Kao i uvijek do sad  gastro radionice bit će dostupne i velikima i malima – Kavana Dolce Bolero Cont organizira dječju radionicu s čokoladom, Stancija Kovačići pripremila je gastro radionicu za one nešto starije, a Dječji odjel Stribor Gradske knjižnice Rijeka, uz pričaonicu, nudi i slikarsku radionicu čokoladom. U Mistique klubu se sprema nešto posebno i božićno, kipar Mladen Mikulin i studenti Akademije primijenjenih umjetnosti izrađuju skulpture od čokolade na temu Božića.

Sutra se održava Gastro Cooking Show  s početkom u 10.30 sati, a kuha se na pozornici na Korzu. Sudjelovat će deset ugostitelja, a asistirat će im učenici Ugostiteljske škole, kuhari i konobari.

U Ri gastro – Tjednu bakalara i čokolade sudjeluju: Konoba Borik, Kuća istarskog pršuta, Restoran Sorriso, Restoran Molo longo, Restoran Botel Marina, Restoran konoba Municipium, Restoran Aerosteak, Konoba Feral, Konoba Blato 1902, Bistro Conca d’oro, Vintage bar, Restoran hotela Continental, Fine Dining Restaurant Kamov (Grand hotel Bonavia), Bistro La Rose, Vilma Natura Croatica, Dolce Bolero, Konoba Nebuloza, Konoba Na kantunu, Stancija Kovačići i Restoran Spagho.

Ri gastro dani događaju se u četiri termina tijekom godine, s četiri sezonske gastro-teme, a sve s ciljem očuvanja tradicije prehrane naših starih i njenim vraćanjem na jelovnike domaćinstava i restorana. Organizaciju potpisuju Turistička zajednica grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke – Odjela gradske uprave za poduzetništvo, u suradnji s ugostiteljima Rijeke i okolice.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...