Početna - IZDVOJENO - RiBus aplikacija – sve informacije o lokalnim autobusnim linijama na jednom mjestu
ribus

RiBus aplikacija – sve informacije o lokalnim autobusnim linijama na jednom mjestu

Dva mlada Riječana, Mario Lončar i Jasmin Abou Aldan, autori su RiBus mobilne aplikacije za smartphone, koja će biti od velike koristi svima onima koji svakodnevno koriste riječki gradski prijevoz. Radi se o aplikaciji uz pomoć koje se doznaju bitne informacija za korištenje javnog prijevoza, te kada bi autobus trebao stići na stranicu.

Projekt RiBus započet je kao završni rad dvojice studenata na Odjelu za Informatiku Sveučilišta u Rijeci, a kasnije je spojen u spomenutu aplikaciju. Ideja je nastala vođena time da se novim studentima koji dolaze u Rijeku, ali i turistima te građanima, olakša snalaženje u gradskom prijevozu.

Mladi studenti su odlučili pomoću aplikacije napraviti vozni red svih gradskih linija, učiniti ih lakše dostupnima, te ih okupiti na jednom mjestu, budući da je raspored vožnje linija do sada bio dostupan isključivo na službenim stranicama Autotroleja, a za neke linije i na autobusnim stajalištima.

Aplikacija je podijeljena u dva dijela. Prvi dio aplikacije nudi prikaz redova vožnje te računanje vremena kada bi po redu vožnje autobus trebao krenuti s odabrane stanice, a drugi dio se odnosi na prikaz svih stanica, kao i mogućnost pokretanja navigacije do odabrane stanice.

Dvojac ima ambicije da se mogućnosti ove aplikacije prošire, te se može očekivati da će se u budućnosti u nju implementirati i obavijesti vezane uz promjene reda vožnje te opcije kupovine karata preko aplikacije. Uskoro će biti dostupan i red vožnje  prigradskih linija.

Aplikacija je dostupna za iOS i Android sustave, te je u potpunosti besplatna.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...