Početna - IZDVOJENO - U Rijeci i Splitu dodijeljene stipendije za 70 budućih pomoraca
cruiser-voyager
foto: Grad Rijeka

U Rijeci i Splitu dodijeljene stipendije za 70 budućih pomoraca

Ugovore o dodjeli stipendija Ministarstva mora, prometa i infrastrukture potpisalo je u Rijeci i Splitu 70 učenika i studenata pomorskih škola i fakulteta, a za stipendije je u ovoj godini osigurano gotovo 4,2 milijuna kuna.

Kako su potvrdili iz resornoga ministarstva, u Rijeci su ugovore potpisali državna tajnica za more Maja Markovčić Kostelac, učenici Pomorske škole Bakar i Srednje škole Ambroza Haračića iz Maloga Lošinja te studenti Pomorskoga fakulteta u Rijeci.

U Splitu su ugovore potpisali pomoćnica ministra Jadranka Fržop te učenici i studenti Pomorske škole Split, Pomorske škole Zadar, Tehničke škole Šibenik, Prometno-tehničke škole Šibenik, Pomorsko-tehničke škole Dubrovnik, Pomorskog fakulteta u Splitu te Sveučilišta u Zadru.

Stipendije Ministarstva mora, prometa i infrastrukture za školsku i akademsku 2016./2017. godinu dobilo je ukupno 70 učenika i studenata pomorskih škola i fakulteta, odnosno 47 učenika i 23 studenta.

Za stipendiranje budućih pomoraca u ovoj godini osigurano je gotovo 4,2 milijuna kuna, a stipendije sada prima 281 učenik i student.

Projekt stipendiranja učenika i studenata provodi se desetu godinu zaredom kako bi se povećalo zanimanje za pomorska zvanja, a pravo na stipendiranje uvjetovano je redovitim upisom u nastavni program, bez ponavljanja godine. Obrazovani pomorci, bivši stipendisti dužni su ploviti na brodovima pod hrvatskom zastavom onoliko vremena koliko su primali stipendiju.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...