Početna - IZDVOJENO - Riječki karneval
web

Riječki karneval

U približno mjesec dana koliko će trajati maškarane ludosti nagurano je ponovno niz najrazličitijih događanja, maškare biraju novu Kraljicu Riječkog karnevala i smjenjuju gradsku vlast 23. siječnja, Dječja karnevalska povorka pleše Korzom 7. veljače, a veliko finale, Međunarodna karnevalska povorka, najavljena je za 15. veljače.
– Tradicionalnim podizanjem pusta na Drenovi, u subotu, na Antonju, počeo je još jedan Riječki karneval, 32. po redu. Kao i do sada, tijekom karnevala gradom će vladati maškare stoga će već u petak ključeve grada predati Meštru Toniju i prepustiti se uživanju u karnevalskim zbivanjima koja će i ove godine, unatoč kratkom trajanju karnevala i recesiji, biti brojna i raznolika.

I ove će godine u sklopu karnevalskih događanja biti organiziran tradicionalni Humanitarni bal na kojem će se prikupljati sredstva za Klub za dresurno jahanje osoba s invaliditetom PEGAZ Rijeka i to za nabavku konja za terapijsko jahanje i dresuru
Programi  ovogodišnjeg Riječkog karnevala:  promjena  riječke vlasti koja će se dogoditi na Izboru Kraljice Riječkog karnevala i primopredaji ključa Grada 23. siječnja u Dvorani mladosti. Prijave za Dječju i Međunarodnu karnevalsku povorku su završene, podaci su trenutačno u obradi te će raspored grupa koje sudjeluju biti uskoro objavljen na mrežnoj stranici Riječkog karnevala. Od vodećih programa karnevalam 31. siječnja je tradicionalni Maškarani auto-rally Pariz – Bakar, te za isti dan, nakon prošlogodišnje pauze, povratak Carnival Snowboard Sessiona s jedinstvenom rampom za bordanje uz samo more. Cjelokupni program, informacije, te najnovije vijesti o Karnevalu mogu se naći na stranici www.rijecki-karneval.hr, a karnevalska zajednica je i vrlo aktivna na službenoj Facebook stranici Riječkog karnevala
Na Izbor Kraljice Riječkog karnevala za krunu i zlatni plašt koji još uvijek nosi aktualna Kraljica Riječkog karnevala Vedrana Šegulja borit će se 9 kandidatkinja uz pomoć pratećih karnevalskih grupa.
I ove je godine najavljeno niz izvođača i programa za sve ukuse – Toni Cetinski, Jole, Hladno pivo, Jelena Rozga, Carnival DJ Session i završna cjelodnevna fešta.

Karte za Izbor Kraljice su u prodaji od 15. siječnja u Turističkom informativnom centru na adresi Korzo 14 po cijeni od 25,00 kn, a moći će se kupiti i dva sata prije početka Izbora ispred Dvorane mladosti. Uz voditelje Josipa Krmpotića i Roberta Ferlina, publiku će kroz večer zabavljati Mauro Staraj & La Banda.

Budi što želiš! Dođi na Riječki karneval!

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...