Početna - IZDVOJENO -  Riječki KBC najbolji po iskorištenosti opreme i broju pregleda
kbcrijeka
web

 Riječki KBC najbolji po iskorištenosti opreme i broju pregleda

KBC Rijeka kao bolnica prve kategorije postigla je u proteklih godinu dana najbolje rezultate u iskorištenosti medicinske opreme i poboljšanju efikasnosti rada liječnika, pokazala je analiza Ministarstva zdravlja.

Ministarstvo zdravlja kroz godinu pratilo je 17 medicinskih djelatnosti s namjerom da utvrdi gdje, zbog povećanja efikasnosti, treba kupiti novu medicinsku opremu, a gdje treba intenzivirati rad liječnika. Praćenje se provodilo jer, unutar bolnica iste kategorije, još postoje značajne razlike u korištenju medicinske opreme te u broju pregleda i zahvata koje liječnici obave tijekom radnog vremena.

Pomoćnik ministra zdravlja Dragan Korolija Marinić najavio je da će se razlike nastojati smanjiti povećanim radom i u razgovorima s ravnateljima i šefovima odjela.

Naveo je primjer da bi se, uz jedan do dva pregledana pacijenta dnevno više, liste čekanja za prvi pregled kardiologa mogle “svesti na nulu”, kao što je to učinjeno u Rijeci.

Dodao je da su po iskorištenosti opreme najbolje rezulate imale KBC Sestre milosrdnice i KBC Rijeka, a najmanje KBC Split i Merkur.

Izvor: Radio Rijeka

 

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...