Početna - IZDVOJENO - Riječki Start-up inkubator ima novog partnera
Foto: web

Riječki Start-up inkubator ima novog partnera

Visoka poslovna škole PAR novi je partner Grada Rijeke u projektu Start-up Rijeka. Predstavljanju ove suradnje prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Grada Rijeke, Miroslav Matešić, pročelnik Odjela za poduzetništvo Grada Rijeke Andrija Vitezić i dekanica Visoke škole PAR, dr. sc. Gordana Nikolić.

Dosadašnji partneri Grada Rijeke u projektu Start-up, od osnivanja tog inkubatora 2013. godine, su Sveučilište u Rijeci, Veleučilište u Rijeci i Riječka razvojna agencija Porin d.o.o.

U inkubatoru trenutno boravi treća generacija timova koji intenzivno rade na realizaciji vlastitih ideja. Cilj Start-up inkubatora je stvaranje poticajnog okuženja za samozapošljavanje mladih kroz realizaciju vlastitih poslovnih ideja, podizanje radnih kompetencija za zapošljivost mladih te utjecaj na razvoj poduzetničke kulture.

Mladima do 29 godina starosti u Start-up-u je osigurana besplatna mentorska pomoć. Prednost se daje pojedincima ili timovima koji imaju znanje i ideje s područja informacijskih tehnologija, računalnih aplikacija, industrijskog dizajna, ali i ostalih znanstvenih i stručnih područja.

Zamišljeno je da se kroz razdoblje od 6 mjeseci boravka u inkubatoru pruži potpora fizičkim osobama u procesu osmišljavanja poslovnih modela.
Po završetku ovoga šestomjesečnog razdoblja, mladim polaznicima pruža se prilika da predstave rezultate svoga rada na organiziranom događaju Demo Day-u.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Državni tajnik za sport Tomislav Družak posjetio Kastav

Na susretu je bilo govora i o važnoj ulozi sporta u krizi koju je izazvala pandemija koronavirusa Državni tajnik za ...