Početna - IZDVOJENO - Riječki vodocikl četvrti u Europi, u moru uskoro i električni hidrokrilac
waterbike
Foto: RiTeh Waterbike Team

Riječki vodocikl četvrti u Europi, u moru uskoro i električni hidrokrilac

Povijesni uspjeh ostvarili su studenti riječkoga Tehničkog fakulteta na Međunarodnoj regati vodocikala nedavno održanoj u Beču. Ukupno četvrto mjesto donijele su im cjelogodišnje pripreme i usavršavanje vodocikla “Šijun” kojim se natječu već četvrtu godinu.

Drugo mjesto u brzoj izmjeni naprijed – natrag na 50 metara, sedmo u slalomu i sedmo u maratonu koji traje sat vremena. Bilo je dovoljno za izvrsno četvrto mjesto u konkurenciji više od 40 brodova iz niza europskih zemalja.

Ovo je već 37. put da su se na međunarodnoj regati vodocikala okupili studenti brodogradnje i srodnih fakulteta. Riječki RiTeh Waterbike Team bez prekida sudjeluje od 2009. godine, a prvi put na regati su bili deset godina ranije.

Do najboljega ostvarenja otkada se natječu s kolegama iz cijele Europe, riječki studenti brodogradnje, ali i ostalih smjerova Tehničkog fakulteta, došli su vodociklom Šijun izgrađenim za regatu u Rijeci 2013. godine. Iz sezone u sezonu na njemu se rade izmjene, popravci, dorade.

Ove godine nova je azipodna propulzija, kao i zatezači lanca, s kojim su prošle godine imali problema. Tijekom rada na vodociklu i priprema za natjecanja, do izražaja dolaze kreativnost, spretnost, ali i sposobnost upravljanja timom, pronalaženja sponzora i brojne druge vještine.

 

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Natječaj za prodaju nekretnina u vlasništvu Općine Lovran prikupljanjem pismenih ponuda

Natječaj za prodaju nekretnina možete pogledati OVDJE.