Početna - IZDVOJENO - Riječkom KBC-u hitno potrebna pomoć i oprema
KBC Rijeka

Riječkom KBC-u hitno potrebna pomoć i oprema

Na izvanrednoj sjednici Stručnog vijeća ponovo se govorilo o katastrofalnom stanju medicinske opreme i infrastrukture u riječkom KBC-u.

Naglašeno je da KBC Rijeka zaostaje za drugim ustanovama toga ranga u Hrvatskoj, pa se očekuje pomoć i od političkih struktura kako bi se premostila loša situacija do završetka izgradnje nove riječke bolnice.

Krovovi zgrada starijih od stotinu godina prokišnjavaju, operacijske sale ne zadovoljavaju minimalne zakonske uvjete pa su izvan uporabe, a oprema je prosječno stara 18 godina, nabrajali su predstojnici klinika i predsjednik Stručnog vijeća riječkog KBC-a Damir Miletić.

Stoga su na izvanrednu sjednicu pozvani i župan primorsko-goranski Zlatko Komadina, gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel te pomoćnica ministra zdravlja Ljubica Đukanović. Ona je obećala 52 milijuna kuna ulaganja u opremu i infrastrukturu do kraja ove godine: Nabavit ćemo 6 respiratora, 6 anestezioloških aparata, kupit ćemo 8 operacijskih stolova, endokopski stup, a objavljen je i natječaj za kupnju CT-a, rekla je pomoćnica ministra.

Najavila je i početak gradnje druge faze nove riječke bolnice u rujnu sljedeće godine.

radio Rijeka

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...