Početna - IZDVOJENO - Rijeka i regija Abruzzo žele brodsku vezu i suradnju na očuvanju mora
vidoje
foto:radiorijeka

Rijeka i regija Abruzzo žele brodsku vezu i suradnju na očuvanju mora

Gotovo milijun turista iz Italije godišnje odmor provodi u Hrvatskoj, ali naša zemlja uvozi 50 posto više talijanskih proizvoda nego što izvozi, čulo se na sastanku predstavnika Županijske komore HGK u Rijeci i talijanske regije Abruzzo.

Predsjednik talijanske regije Abruzzo Luciano D’Alfonso boravi u Rijeci. U pratnji generalnog konzula Italije u našoj zemlji Paola Palminterija posjetio je i Županijsku gospodarsku komoru gdje ga je primio predsjednik HGK Rijeka Vidoje Vujić.

Obje regije vezane su uz Jadransko more, a osim što žele povezanost brodskom linijom, surađivat će i u očuvanju mora od naftnih onečišćenja. Želja gosta iz talijanskog Abruzza je i ta da jedan stari Jadrolinijin brod bude privezan na talijanskoj obali Jadranskog mora kako bi se na njemu prodavali hrvatski proizvodi, prenosi radioRijeka

Domaćin sastanka Vidoje Vujić istaknuo je kako Hrvatska uvozi 50 posto više talijanskih proizvoda nego što izvozi, a veseli činjenica da gotovo milijun turista iz Italije godišnje provede odmor u Hrvatskoj.

Rabljena Vozila

Komentiraj

x

Pogledajte još

Najavljen Program 14. Dana antifašizma u Opatiji

Tema ovogodišnjih 14. Dana antifašizma u Opatiji (DAF) koji će se održati od 1. do 3. ožujka 2023. godine je ...